Sagan finišoval v prvej päťke. Víťazom Miláno - San Remo je Francúz

TA3 TASR SITA
23.3.2019 17:11

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe skončil na klasike Miláno - San Remo na štvrtom mieste. V záverečnom špurte 291-kilometrovej trate po vyše 6:40 h sa radoval Francúz Julian Alaphilippe.

Sagan finišoval v prvej päťke. Víťazom Miláno - San Remo je Francúz
TASR/AP ilu foto

Francúzsky cyklista Julian Alaphilippe triumfoval na 110. ročníku pretekov Miláno - San Remo na 291 km. Dvadsaťšesťročný jazdec tímu Deceuninck-Quick Step sa presadil v špurte 11-člennej skupiny, ktorá sa sformovala v klesaní zo záverečného stúpania Poggio a pripísal si na konto premiérové víťazstvo na niektorom z piatich cyklistických monumentov. Na druhom mieste skončil Belgičan Oliver Naesen vo farbách Ag2r La Mondiale, tretiu priečku obsadil poľský víťaz spred dvoch rokov Michal Kwiatkowski.

Slovenský trojnásobný majster sveta Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe bojoval v závere o prvenstvo, ale napokon sa musel uspokojiť so štvrtou pozíciou. V úplnom závere zostal trochu vzadu a manko na najlepších už nedokázal dohnať. Stále platí, že jeho najlepším výsledkom na "Primavere" zostávajú dve druhé miesta z rokov 2013 a 2017. Na štvrtej priečke ho klasifikovali aj v sezónach 2012 a 2015.

Únik dňa sa vytvoril prakticky hneď po odštartovaní a bolo v ňom desať jazdcov - Fausto Masnada, Mirco Maestri, Alessandro Tonelli, Guy Sagiv, Luca Raggio, Sebastian Schönberger, Joones Henttala, Andrea Peron, Charles Planet a Umberto Poli. Pomerne rýchlo si vypracovali náskok až desiatich minút, ktorý postupne klesal.

V poslednom kopci Poggio (3,7 km, 3,7 %) nasadili vysoké tempo jazdci tímu Deceuninck-Quick Step, ale k útoku sa odhodlal Sebastian Langeveld. Zakrátko ho však prebehol Alaphilippe a za neho sa dostali Sagan, Kwiatkowski, Matteo Trentin, Alejandro Valverde, Wout van Aert a Oliver Naesen. K nim sa v zjazde pridali ďalší cyklisti. V úplnom závere to skúsil Trentin, ale nebol úspešný a napokon sa z víťazstva tešil Alaphilippe pred Naesenom a Kwiatkowským.

Výsledky - Miláno - San Remo 2019 (291 km): 1. Julian Alaphilippe (Fr.) Deceuninck-Quick Step 6:40:14 h, 2. Oliver Naesen (Belg.) Ag2r La Mondiale, 3. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Sky, 4. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 5. Matej Mohorič (Slovin.) Bahrain-Merida, 6. Wout van Aert (Belg.) Jumbo-Visma, 7. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 8. Vincenzo Nibali (Tal.) Bahrain-Merida, 9. Simon Clarke (Aus.) Dimension Data, 10. Matteo Trentin (Tal.) Mitchelton-Scott - všetci rovnaký čas ako víťaz

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok