Mueller ukončil vyšetrovanie zásahov Ruska do volieb v USA

TA3 TASR
22.3.2019 22:25

Americký osobitný vyšetrovateľ Robert Mueller ukončil vyšetrovanie zásahov Ruska do prezidentských volieb v USA z roku 2016 a možnej spolupráce volebného štábu Donalda Trumpa s Ruskom.

Americké ministerstvo spravodlivosti oznámilo, že Mueller svoju záverečnú správu doručil ministrovi spravodlivosti Williamovi Barrovi. Správu má teraz podľa AP posúdiť Barr, ktorý oznámil, že poskytne svoje vlastné písomné stanovisko a výsledky Muellerovho vyšetrovania sprístupni americkému Kongresu a americkej verejnosti. Minister spravodlivosti v tejto súvislosti uviedol, že stanovisko by mohol Kongresu doručiť už tento víkend.

Bez zverejnenia detailov nie je známe, či Muellerova správa prináša odpoveď na kľúčové otázky vyšetrovania. Medzi ne patrí možná koordinácia medzi Ruskom a osobami napojenými na predvolebnú kampaň Trumpa pred prezidentskými voľbami v roku 2016 s cieľom pomôcť súčasnému prezidentovi k víťazstvu a aj to, či Trump podnikol ďalšie kroky vrátane prepustenia riaditeľa Federálneho úradu pre vyšetrovanie, aby bránil vyšetrovaniu, uvádza AP.

Právnici amerického prezidenta Donalda Trumpa chcú vidieť záverečnú správu osobitného vyšetrovateľa Roberta Muellera ešte predtým, ako bude zverejnená. Oznámil to Rudy Giuliani, jeden z prezidentových právnikov, a dodal, že prezidentov tím právnikov nedostal žiadne záruky o tom, že mu to bude umožnené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok