Pompeo odsúdil silnejúci vplyv Iránu. USA uvalili ďalšie sankcie

TA3 TASR
22.3.2019 17:06

Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalila nové sankcie na Irán a minister zahraničných vecí Mike Pompeo na návšteve Libanonu odsúdil silnejúci iránsky vplyv v regióne. V piatok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Pompeo odsúdil silnejúci vplyv Iránu. USA uvalili ďalšie sankcie
SITA/AP

Americké ministerstvo financií uviedlo, že sankcie sa týkajú 31 iránskych vedcov, technikov aj spoločností, zapojených do jadrových a raketových výskumných a vývojových programov Iránu. Uvedení jednotlivci a spoločnosti pracujú pre iránsku Organizáciu pre obrannú inováciu a výskum. Vysokopostavený americký predstaviteľ povedal, že zo subjektov postihnutých sankciami sa stávajú "medzinárodne rádioaktívne" subjekty a každého, kto s nimi bude spolupracovať, postihnú americké tresty.

Oznámenie o sankciách prišlo práve v čase, keď šéf americkej diplomacie Mike Pompeo na návšteve libanonskej metropoly Bejrút varoval tamojších predstaviteľov, aby obmedzili vplyv hnutia Hizballáh podporovaného Iránom. Pompeo dodal, že Hizballáh je teroristická organizácia a nesmie sa jej dovoliť, aby určovala politiku alebo mala moc, i keď má kreslá v libanonskom parlamente aj vo vláde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok