Tragédia v Česku. Zrútil sa vrtuľník, po dopade sa vznietil

TA3 TASR
22.3.2019 10:40

Dvaja členovia posádky neprežili pád vrtuľníka, ktorý sa v piatok ráno zrútil pri severočeskom meste Náchod. Stroj začal po dopade na zem horieť.

Tragédia v Česku. Zrútil sa vrtuľník, po dopade sa vznietil
SITA/Viktor Zamborský (ilustračná fotografia)

Českí záchranári, hasiči a polícia zasiahli na severe krajiny, kde v piatok ráno spadol vrtuľník. Stroj po páde explodoval a začal horieť, cestovali v ňom dvaja ľudia, ktorí nehodu neprežili. Okolnosti tragédie vyšetruje polícia s leteckými odborníkmi.

Havária sa stala pri obci Slavoňov v okrese Náchod krátko po deviatej hodine ráno. Podľa informácií portálu Novinky.cz patril štvormiestny vrtuľník súkromnej spoločnosti. "Na mieste sa našli dve mŕtve telá," povedal hovorca záchranárov Ivo Novák. Ďalších zranených podľa neho záchranári nezaznamenali.

Stroj začal po páde horieť. Keď prišli na miesto hasiči, vrtuľník bol už v plameňoch. Uhasiť sa ho snažili svedkovia z radov miestnych obyvateľov, ale ich ručné hasiace prístroje neboli dosť účinné. Požiar preto zlikvidovali až privolané jednotky hasičov. Vrtuľník spadol uprostred poľa, asi 200 metrov od posledného obytného domu v obci. "Čo som počul od ľudí, tak krúžil vo väčšej výške a potom to vzal kolmo dole," povedal starosta Slavoňova Michal Suchánek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok