Černákov bývalý šofér bossa nepodržal, vraždu popísal inak

TA3 TASR
21.3.2019 13:09

Na okresnom súde v Banskej Bystrici prebehol proces s Mikulášom Černákom a Jánom Kánom, ktorí sú obžalovaní z vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Vypovedali ďalší dôležití svedkovia vrátane posledného člena mafiánskeho trojlístka Miloša Kaštana, ale tiež Černákovho šoféra Slavomíra Surového.

Po 21 rokoch od brutálnej popravy poľského podnikateľa Grzegorza Szymanekasa na Okresnom súde v Banskej Bystrici pokračoval proces s obžalovanými z jeho vraždy. Na doživotie odsúdený Mikuláš Černák, ktorý je stíhaný aj pre trestný čin brania rukojemníka, vinu v zmysle obžaloby priznal a všetko oľutoval. Jeho niekdajšia pravá ruka Ján Kán, ktorý je na slobode, ju popiera, tvrdí, že je nevinný a celé je to nezmysel. Podporil ho aj niekdajší Černákov šofér Slavomír Surový.

Podľa obžaloby sa Černák a Kán po prezradení lokality, v ktorej
Szymaneka zadržiavali, mali dohodnúť na jeho usmrtení. K tomu došlo na jeseň v roku 1997 pri chate za obcou Polomka v okrese Brezno. Černák, v tom čase označovaný za bossa banskobystrického podsvetia, Poliakovi jedenkrát strelil z pištole do úst a následne mal to isté urobiť Ján Kán do oblasti hrudníka. Surový však tvrdí, že nevraždil Kán. Druhú ranu mal podľa šoféra a "štartéra" vypáliť košický boss Karol Kolárik. Ten je však dnes už mŕtvy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok