NHL: Blesky Tampy Bay na ľade s Černákom triumfovali

TA3 SITA
21.3.2019 07:53

Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili na ľade Washingtonu Capitals 5:4 po predĺžení v stretnutí zámorskej NHL. Už istý víťaz základnej časti a držiteľ Presidents Trophy triumfoval v šiestom zápase po sebe, tentoraz zdolali obhajcu triumfu v Stanleyho pohári.

NHL: Blesky Tampy Bay na ľade s Černákom triumfovali
SITA/AP

Brankár s klubovým rekordom

"Bleskom" chýba päť dvojbodových duelov na vyrovnanie profiligového rekordu v počte víťazstiev za sezónu. Aktuálnym držiteľom je Detroit Red Wings, "červené krídla" ukončili ročník 1995/1996 so 62 triumfami.

Brankár Lightning Andrej Vasilevskij prispel k triumfu svojho tímu 54 úspešnými zákrokmi, čím utvoril nový klubový rekord. "Bolo to ďalšie neuveriteľné vystúpenie z jeho strany. Kiežby sme hrali pred ním trochu lepšie a viac mu pomohli. Dal nám šancu nájsť si cestu k víťazstvu," pochválil ruského gólmana obranca Tampy Ryan McDonagh pre oficiálny ligový web. Suverénne najproduktívnejší hráč súťaže Nikita Kučerov (119 bodov) strelil dva góly, presadili sa aj Steven Stamkos, Anthony Cirelli a v predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre "blesky" Victor Hedman. "Dostal som sa k puku a pozrel sa, aké mám možnosti. Žiadna z nich sa mi nepáčila, tak som to tam 'napálil' a skóroval," popísal svoj víťazný gól švédsky bek. Slovenský obranca Tampy Bay Erik Černák odohral 22:01 min bez bodového zisku. Pripísal si dva mínusové body, dve strely a tri bodyčeky.

Toronto a Vancouver triumfovali

Vancouver zdolal Ottawu v jedenásťgólovej prestrelke 7:4. Elitný útok Canucks Loui Eriksson - Bo Horvat - Tanner Pearson sa na víťazstve podieľal desiatimi bodmi. Eriksson strelil jeden gól a pridal tri asistencie, Horvat s Pearsonom mali zhodnú bilanciu 2+1. "Kosatky" triumfovali v treťom meraní síl v sérii.

Senators dali všetky štyri góly v tretej tretine v rozmedzí desiatich minút. Postupne sa presadili Max Veronneau, Brady Tkachuk, Oscar Lindberg a Anthony Duclair. "Nemyslím si, že naša prvá alebo druhá tretina boli dobré. Nič to však nemení na tom, že sa nám v tretej dvadsaťminútovke podaril cenný comeback. Musíme sa však zlepšiť, aby sme boli schopní zdolať kohokoľvek v lige," zhodnotil stretnutie kouč "senátorov" Marc Crawford. Slovenský obranca Ottawy Christián Jaroš odohral 18:10 min bez bodového zisku. Pripísal si jeden mínusový bod a dva bodyčeky.

Toronto triumfovalo na ľade Buffala 4:2. Hviezdny útočník Maple Leafs Auston Matthews prispel k triumfu gólom a asistenciou, pričom dosiahol métu 200 bodov v NHL. "Dnes bol každý výborne pripravený. Všetci výborne korčuľovali a plnili si svoje povinnosti. Sú to pre nás veľmi dôležité dva body," vyjadril sa k zápasu americký center. Slovenský obranca Martin Marinčin nenastúpil v drese "javorových listov".

Sumáre NHL - streda:

Buffalo - Toronto 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Góly: 16. Mittelstadt (Dahlin, Eichel), 46. A. Nylander (Sobotka, Bogosian) - 22. Matthews (Johnsson, Muzzin), 39. Tavares (W. Nylander, Matthews), 41. Marner (Tavares), 60. Hyman

Washington - Tampa Bay 4:5 po predĺžení (1:0, 2:4, 1:0 - 0:1)
Góly: 8. Eller (Hagelin), 31. Hagelin (Eller), 34. Oshie (Ovečkin, Carlson), 60. Kuznecov (Bäckström, Oshie) - 22. Kučerov (Stamkos, Hedman), 23. Stamkos (J.T. Miller), 27. Cirelli (Joseph), 36. Kučerov (Stamkos, Palát), 64. Hedman (Gourde)
Erik Černák (Tampa Bay) odohral 22:01 min, 0+0, -2, 2 strely, 3 "hity"

Anaheim - Winnipeg 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly: 16. Scheifele (Connor, Trouba), 45. Connor (T. Myers, Copp), 48. Ehlers (Morrow, Trouba)

Vancouver - Ottawa 7:4 (1:0, 3:0, 3:4)
Góly: 15. Horvat (Edler, E. Pettersson), 21. Pearson (Beagle, L. Eriksson), 26. Virtanen (Beagle), 37. Boeser (Edler, E. Pettersson), 41. Pearson (Horvat, L. Eriksson), 59. Horvat (Edler, L. Eriksson), 60. L. Eriksson (Pearson) - 49. Veronneau (DeMelo, Pageau), 50. B. Tkachuk (Pageau, Balcers), 54. Lindberg (B. Ryan, DeMelo), 59. Duclair (DeMelo, Tierney)
Christián Jaroš (Ottawa) 18:10 min, 0+0, -1, 2 "hity"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok