Putin vybral nového lídra Kalmycka, je ním šampión v kickboxe

TA3 TASR
20.3.2019 20:35

Ruský prezident Vladimir Putin vymenoval majstra sveta v kickboxe Batu Chasikova za dočasnú hlavu prevažne budhistickej oblasti Kalmycko ležiacej na juhu krajiny pri Kaspickom mori.

Putin vybral nového lídra Kalmycka, je ním šampión v kickboxe
SITA/AP

Predchádzajúci najvyšší predstaviteľ Kalmyckej republiky Alexej Orlov, ktorý funkciu zastával od októbra 2010, odstúpil dobrovoľne. V rokoch 1993-2010 viedol túto oblasť excentrický líder Kirsan Iľumžinov, známy posadnutosťou šachom a tvrdeniami o svojom únose mimozemšťanmi.

Chasikov (38) je držiteľom niekoľkých titulov majstra sveta i Európy v kickboxe. V rokoch 2012-14 zastupoval Kalmycko ako senátor v hornej komore ruského parlamentu, Rade federácie. Pracoval tiež ako poradca vlády pre politiku mládeže. Kalmycko nachádzajúce sa severne od Kaukazu je najzápadnejšou budhistickou oblasťou na svete s približne 300.000 obyvateľmi. Kalmyčtina patrí k mongolským jazykom.

Putin vymenoval tento týždeň niekoľko nových regionálnych lídrov v rámci očakávanej reorganizácie. V septembri si 18 z 83 administratívnych oblastí Ruska bude voliť nových lídrov. Podľa pondelkovej správy denníka Kommersant by v najbližších dňoch mohlo byť vymenených až šesť najvyšších predstaviteľov regiónov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok