Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rad praktických inteligentných hodiniek Garmin Marq pre náročných

Rad praktických inteligentných hodiniek Garmin Marq pre náročných
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Garmin sa rozhodla vstúpiť na trh luxusných inteligentných hodiniek a predstavila nový rad modelov Marq. Tie svojim štýlovým prevedením z kvalitných materiálov a svojimi funkciami dokážu zaujať najmä ľudí, ktorí až tak neriešia vyššiu cenu za tento typ nositeľného zariadenia.

Spoločnosť Garmin sa rozhodla osláviť 30. výročie existencie vydaním nového produktového radu inteligentných hodiniek Marq. Ich športovo pôsobiace telo je vyrobené z titánu, zatiaľ čo displej chráni zafírové sklo, ktoré je osadené v keramickom ráme.

V ponuke sa nachádza až päť rôznych modelov, z ktorých všetky disponujú GPS modulom, monitorom srdcovej frekvencie, sledovaním fyzickej aktivity a pulzným oxymetrom pre meranie hladiny kyslíka v krvi, čo sú údaje užitočné pre analýzu všetkého, od spánku až po tréningy. Výdrž batérie sa pohybuje od 28 hodín po 12 dní, v závislosti od intenzity využívania spomenutých funkcií.

Luxusné inteligentné hodinky Garmin Marq.

Model inteligentných hodiniek Garmin Marq Aviator je zameraný na pilotov alebo nadšencov letectva, s integrovanými letovými mapami a s podporou zobrazenia letiskových kódov a viacerých časových pásiem. Hodinky obsahujú pokročilé bezpečnostné funkcie, ako sú napríklad predpovede počasia s meteorologického radaru, či integrácia s profesionálnymi riešeniami pre pilotov.

Milovníci automobilov by mohli siahnuť po hodinkách Marq Driver, ktoré sa dodávajú s predinštalovanými údajmi o 250 slávnych pretekárskych dráhach z celého sveta. K dispozícii sú funkcie sledovania času prejdeného okruhu či monitorovanie hodnôt priemernej rýchlosti jazdy. Hodinky majú vyľahčený dizajn, aby ľahšie pomohli pod tlakom v kokpite pretekárskeho automobilu.

Garmin Marq Aviator (vľavo) a Garmin Marq Driver (vpravo)

Používateľov, ktorí dávajú prednosť vodnej hladine pred pretekárskou dráhou, by mohol zaujať model hodiniek Marq Captain. Získajú všetky druhy funkcií pre námorníkov, ako časovač pre veslárske preteky, integrované pobrežné mapy, asistenta pri hľadaní smeru, podrobnosti o podmienkach v prístave či informácie o aktuálnej rýchlosti vetra, teplote a prílivoch. Remienok má zvýšenú odolnosť voči slanej vode.

Cenovo dostupnejšia kategória hodiniek Marq Expedition je určená pre turistov a outdoorových dobrodruhov. Zariadenie disponuje topologickými mapami, výškomerom, kompasom, barometrom a poskytne informácie o lezení v reálnom čase. Remienok je špeciálne navrhnutý tak, aby odpudzoval vlhkosť a bol odolný voči rozstrapkaniu.

Garmin Marq Captain (vľavo) a Garmin Marq Expedition (vpravo)

Posledný model Marq Athlete je určený najmä pre aktívnych športovcov, ktorí môžu oceniť VO2 max stupnicu a stupnicu pre zotavenie po tréningu integrovanú priamo v ráme hodiniek, rovnako ako aj pokročilé funkcie pre beh či vzdušný remienok, ktorý odolá aj intenzívnemu cvičeniu.

Z celej série luxusných inteligentných hodiniek Garmin Marq je model Athlete s cenou 1 500 dolárov najlacnejším. Nasleduje ho model Expedition za 1 750 dolárov, model Captain s cenovkou 1 850 dolárov, model Aviator za 1 950 dolárov a na vrchole sa umiestnil model Driver, ktorý sa predáva za 2 500 dolárov. Všetky modely hodiniek sa dajú predbežne objednať, pričom s dodávkou sa počíta niekedy v druhom štvrťroku 2019.

Garmin Marq Athlete