Vlhová zakončila životnú sezónu pódiom v obrovskom slalome

TA3 TASR SITA
17.3.2019 13:22

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v poslednom obrovskom slalome Svetového pohára tretie miesto. V andorrskom Soldeu zaostala za víťaznou Mikaelou Shiffrinovou o 41 stotín sekundy, na druhej priečke senzačne skončila iba 17-ročná Novozélanďanka Alice Robinsonová (+0,30).

Vlhová zakončila životnú sezónu pódiom v obrovskom slalome
SITA/AP

Štvrtý glóbus sezóny pre Američanku

Američanka triumfom v záverečných pretekoch sezóny potvrdila zisk malého glóbusu. Vlhová skončila v sezónnom hodnotení disciplíny na druhej priečke so 137-bodovým mankom na Shiffrinovú. Američanka si vybojovala už štvrtý glóbus sezóny, okrem veľkého za celkové prvenstvo v seriáli a malého glóbusu za obrovský slalom má aj ďalšie dva za slalom a super-G.

Vlhová živila pred záverečnými pretekmi sezóny ešte teoretickú šancu na zisk malého krištáľového glóbusu za obrovský slalom, to by však musela vyhrať a líderka priebežného hodnotenia disciplíny Shiffrinová skončiť mimo redukovanej bodovanej pätnástky. Majsterka sveta sa v 1. kole vydala na trať so štartovým číslom 3 a dostala sa po svojej jazde do vedenia, mrzieť ju však mohli zaváhania, najmä vo výjazde zo strminy do cieľa.

Išla na istotu

V 2. kole vyšla riskantná jazda Tesse Worleyovej, ktorá sa dostala jasne do vedenia. Vlhová však dokázala odpovedať, predviedla čistú dynamickú jazdu a do cieľa prišla s výrazným náskokom ôsmich desatín pred Francúzkou. Vďaka tomu mala istotu, že ju Worleyová v sezónnom hodnotení disciplíny nepredbehne. Majsterku svetu ale následne z vedenia zosadila Robinsonová, novozélandská tínedžerka sa v ňom udržala aj po jazde Nemky Viktorie Rebensburgovej, ktorá zaváhala. Shiffrinová s obrovským náskokom nemusela riskovať, zvolila jazdu na istotu, aj tak jej to stačilo na triumf.

"Samozrejme, získať glóbus za obrovský slalom bol jeden z mojich predsezónnych cieľov. Teraz som veľmi šťastná, keďže mi to vyšlo. V sumáre všetkých úspechov v tejto dlhej a náročnej sezóne ani neviem, čo mám povedať. Chcem sa určite poďakovať celému svojmu tímu, ktorý tvrdo pracoval a bol mi oporou vo všetkom. Som rada, že teraz budem môcť stráviť nejaký čas doma s najbližšími a oddýchnuť si," uviedla Mikaela Shiffrinová v jednom z prvých interview po obrovskom slalome, cituje ju portál laola1.at.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok