Čaputová vníma výhru ako prejav dôvery, Šefčovič obvinil denník

TA3 SITA
17.3.2019 10:13

Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová, ktorá postúpila do druhého kola prezidentských volieb, chce v kampani aj naďalej ostať sama sebou. Jej protikandidát Maroš Šefčoviť chce osloviť všetkých nerozhodnutých voličov. Uviedli to počas diskusnej relácie v RTVS.

Čaputová vníma výhru ako prejav dôvery, Šefčovič obvinil denník
SITA/Martin Medňanský

Je rada, že nemusí čeliť kandidátovi extrému

„Z prieskumov verejnej mienky vyplývalo, že pán Šefčovič by mal byť ten, kto pôjde do druhého kola. Aj som si to tak priala a zagratulovala som mu. Som rada, že nemusíme ani jeden čeliť kandidátovi extrému," uviedla Čaputová.

Podľa Šefčoviča sa teraz ukáže, v čom sa s Čaputovou zhodujú a v čom sa líšia. „Musíme sa viac starať o seniorov a mladé rodiny. Seniori majú strach, že im napríklad zrušia vlaky zadarmo. Toto budú témy, ktoré rozpracujeme a chceme nimi osloviť 60 percent voličov," povedal Šefčovič a dodal, že teraz sa začína odznova, štartovacia čiara je pre oboch rovnaká. Podľa neho to budú intenzívne dva týždne.

Podľa Šefčoviča nešlo o omyl

Čaputová vníma svojich 40,57 percenta hlasov ako povzbudenie a prejav dôvery. „Vnímam to ako volanie po zmene, slušnosti a férovosti. "Toto je pre mňa odkaz od voličov," povedala. To, že prišlo voliť viac ľudí ako pred piatimi rokmi, zodpovedá podľa nej dobe, v akej žijeme. „Myslím tým naladenie verejnosti, odozvu verejnosti na námestiach, angažovanie sa ľudí vo verejnom živote a sledovanie politiky najmä u mladých ľudí. Dúfam, že v druhom kole bude účasť ešte väčšia," dodala.

Pre Šefčoviča bolo najväčšou výzvou uvedomiť si, ako je naša spoločnosť rozdelená. „Treba sa spojiť a bojovať za lepšie Slovensko, ktoré sa chce v zahraničí presadiť," uviedol a dodal, že mal obavy, či si počas kampane všetky médiá zachovajú svoju objektivitu. Chcel podať sťažnosť na celoslovenský denník na štátnu volebnú komisiu „Zverejnením iného poradia ako bol v hlasovacích lístkoch, doplietol ľudí. Volalo nám množstvo ľudí, ktorí sa pýtali, aké mám vlastne číslo. Ospravedlnenie neberiem, nešlo o omyl. Nebudem sa tým ďalej zaoberať. Nech sa tým zaoberá komisia a ministerstvo kultúry," vysvetlil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok