Muž zničil volebnú urnu, po incidente predĺžili moratórium

TA3 TASR
16.3.2019 20:34

V obci Medzany na východe Slovenska museli dočasne zatvoriť okrskovú volebnú miestnosť. Muž z nej ukradol volebnú urnu, ktorú potom zničil. Incident má dopad na voľby - predĺžilo sa volebné moratórium a prvé výsledky sa dozvieme neskôr.

"Prišiel volič, vzal urnu, vybehol von. Hodil ju o zem, a keďže je z papiera, tak sa rozletela. Urna je rozbitá a lístky sú porozhadzované. Momentálne čakáme na vyšetrovateľov," uviedol starosta obce Medzany Jozef Kipikaša. Muž bol údajne opitý.

Volebnú miestnosť asi po hodine otvorili. Podľa hovorkyne krajského riaditeľstva polície v Prešove Jany Ligdayovej policajná hliadka išla situáciu preveriť priamo na miesto. Hlasovanie v obci sa predĺžilo do 23.16 h,. čo malo dopad na celé Slovensko.

Pre incident sa predĺžilo aj volebné moratórium do 23:16 - až po jeho skončení môže štatistický úrad zverejňovať výsledky 1. kola prezidentských volieb.  Informovala o tom riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová. Podľa Chmelovej je dôvodom zmeny situácie aj fakt, že v obci Medzany ide o dlhší čas prerušenia volieb, a teda aj volebná miestnosť sa zatvorí až o hodinu a 16 minút neskôr, ako bolo plánované.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok