Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Domáca bezpečnostná kamera eyecloudCam získala umelú inteligenciu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina súčasných bezpečnostných kamier má aj nevýhody, ako je prácna inštalácia, otravné falošné poplachy a vysoké zriaďovacie náklady. Nová kamera eyecloudCam je však nezávislé, flexibilné a plne bezdrôtové zariadenie, ktoré má vo výbave prvky umelej inteligencie pre rozpoznávanie objektov.

Od základného monitorovania bezpečnosti až po komplexné zariadenia, začínajú majitelia domov vyhľadávať čoraz väčší komfort. Ten im môže poskytnúť aj nová bezpečnostná kamera eyecloudCam. Tá je napájaná batériou a disponuje integrovaným systémom umelej inteligencie, ktorá zachytáva dôležité momenty v okolí domu alebo aj priamo v domácnosti. Kamera sa vďaka praktickej lepiacej ploche, magnetickému držiaku a trojici doťahovacích skrutiek dá jednoducho namontovať na ľubovoľnú horizontálnu plochu , no dá sa nalepiť rovnako na zvislý povrch, strop či strechu.

Domáca bezpečnostná kamera eyecloudCam.

Bezpečnostná kamera eyecloudCam nevyžaduje napájanie z elektrickej siete, takže používateľ nemusí pri inštalácii ťahať žiadne káble. Vstavaná nabíjateľná batéria v kamere má pritom mimoriadne veľkú výdrž. S použitím energeticky úsporného režimu a v závislosti od nastavení, používania a teploty by mala batéria vydržať v pohotovostnom režime až šesť mesiacov.

Kamera sníma v rozlíšení 1080p vo dne i v noci a jej pozornému oku neunikne nič v zornom poli až 110 stupňov. Záznam 10 až 30 sekundových videí je ukladaný na internú pamäť s kapacitou 32 GB. Po zaplnení pamäte sa najstaršie videá automaticky vymažú a vytvoria miesto pre najnovšie. Ak si chce používateľ niektoré videá uložiť, môže si ich stiahnuť do svojho smartfónu. Mobilná aplikácia pre systémy iOS a Android umožní aj naživo na diaľku sledovať dianie pred objektívom kamery.

Domáca bezpečnostná kamera eyecloudCam.

Aby sa minimalizoval počet falošných poplachov, využíva kamera eyecloudCam aj prvky umelej inteligencie. Neurónová sieť používa algoritmy pre počítačové videnie a analýzu objektov v monitorovanej oblasti, vďaka čomu dokáže detegovať ľudí a vyhne sa falošným poplachom, ktoré bývajú často spôsobené padajúcimi listami, zvieratami, automobilmi a inými pohybujúcimi sa objektmi. Ak bola detegovaná ľudská osoba, spustí sa automatické nahrávanie videa.

Domáca bezpečnostná kamera eyecloudCam.