Alaphilippe triumfoval v Tirreno - Adriatico, Sagana spomalil defekt

TA3 TASR
14.3.2019 17:47

Francúzsky cyklista Julian Alaphilippe z tímu Quick-Step zvíťazil vo štvrtkovej druhej etape pretekov Tirreno - Adriatico. Na 189 km trati z Camaiore do Pomarance obsadil druhé miesto Belgičan Greg Van Avermaet (CCC), tretí skončil Talian Alberto Bettiol (EF Education First). Slováka Petra Sagana (Bora-hansgrohe) klasifikovali so stratou 10:57 min. na 155. pozícii.

Alaphilippe triumfoval v Tirreno - Adriatico, Sagana spomalil defekt
twitter.com/cyclingweekly

Trojnásobný majster sveta sa do súboja o víťazstvo nezapojil pre technické problémy. "Peter dostal defekt v zjazde približne pätnásť kilometrov pred cieľom a nebolo už možné, aby sa vrátil do hlavnej skupiny," povedal športový riaditeľ tímu Enrico Poitschke podľa oficiálnej webstránky Bory-hansgrohe.

Sagan pred pretekmi bojoval s črevnou virózou, ktorá sa takisto podpísala pod jeho výkon. "Aj keď som ešte stále slabý, tak cítim, že sa pomaly zlepšujem. V druhej etape som chcel zabojovať o najvyššie priečky, ale nanešťastie som dostal defekt v zjazde 15 kilometrov pred cieľom. Keď som naskočil po výmene defektu, už bolo nemožné dostať sa späť do pelotónu. Opäť to skúsime zajtra," uviedol Sagan na svojej facebookovej stránke.

Výsledky 2. etapy (Camaiore - Pomarance, 189 km):

1. Julian Alaphilippe (Fr./Qucik-Step) 4:48:09 h, 2. Greg Van Avermaet (Bel./CCC), 3. Alberto Bettiol (Tal./EF Education First), 4. Tiesj Benoot (Bel./Lotto Soudal), 5. Adam Yates (V. Brit./ Mitchelton-Scott), 6. Nicola Conci (Tal./Trek-Segafredo), 7. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma), 8. Wout Poels (Hol./Sky), 9. Jakob Fuglsang (Dán./Astana), 10. Tim Wellens (Bel./Lotto Soudal) všetci rovnaký čas ako víťaz, ..., 155. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) +10:57 min.

Priebežné poradie:

1. Yates 5:10:34 h, 2. Brent Bookwalter (USA/Mitchelton-Scott) rovnaký čas, 3. Roglič, 4. Lauren De Plus (Bel./Jumbo-Visma) obaja +7 s, 5. Sören Kragh Andersen (Dán./Sunweb), Tom Dumoulin (Hol./Sunweb) obaja +22, ..., 143. SAGAN +12:54 min.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok