Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Žehlenie trocha inak: Naparovač odevov Tefal Pro Style Care

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Neradi žehlíte košele, nohavice alebo nebodaj sako? Najradšej by ste oddychovali v prírode? Iste, to žehlenie si vyžaduje určitú zručnosť, no pamätajte si, že moderné technológie dokážu veľa vecí zjednodušiť. Aj žehlenie menej obľúbeného ošatenia. Postará sa o to špeciálny naparovač odevov, ktorý bez väčšej námahy odstráni záhyby na rôznych druhoch textílií.

Na rozdiel od väčšiny bežných parných žehličiek je naparovač odevov Tefal Pro Style Care prispôsobený na vertikálne vyhladzovanie záhybov. Slúži k tomu jeho zvislá opora Press & Steam, ktorá umožní naparovanie odevu pohodlne a jednoducho jednou rukou. Na spodnej časti opory sa pritom nachádza dostatočne veľký zásobník na vodu.

„Nádržku máte s objemom 1,3 litra, ktorá je odnímateľná. Tým, že ponúka takýto bohatý objem, tak nemusíte počas žehlenia často meniť vodu,“ hovorí pán Štefan Kovalčík, NAY.

Precízne žehlenie rôznych druhov odevov zabezpečí naparovacia hlavica XL Delta Steam. Tá je navrhnutá tak, aby bola vodná para optimálne rozptýlená po celej ploche a dostala sa aj do ťažko dostupných častí.

„Hlavica XL Delta Steam je vybavená tlačidlami a pomocou tlačidiel si môžete nastaviť až 5 stupňov intenzity pary.“

Vo výbave zariadenia Tefal Pro Style Care nájdete viacero rôznych nástavcov na naparovaciu hlavicu. Každý nástavec má pritom svoj daný účel.

„Slúžia napríklad na to, aby zbavovali textílie povrchových nečistôt. Sú rozdelené podľa druhov látok, aby konkrétnu textíliu neničili.“

Vodná para putuje zo spodnej nádrže až do naparovacej hlavice cez ohybnú trubicu s dostatočnou hrúbkou. Popri nej sa vypína teleskopický systém držiaka, ktorý používateľovi umožní nastaviť si ľubovoľnú výšku podľa jeho požiadaviek.

„Vďaka tomu môžete žehliť aj klasické košele, až po nejaké dlhšie šaty alebo kabáty.“

Naparovač od Tefalu je pripravený do akcie za pomerne krátku dobu, čo môžu oceniť používatelia napríklad vtedy, keď sa niekam ponáhľajú a potrebujú si rýchlo vyžehliť svoj obľúbený odev.

„Parný systém má 1800 wattov príkon, vďaka čomu ho vieme použiť už po 45 sekundách a takisto je aj pomerne výkonný a má parný objem 35 gramov za minútu.“

Zariadenie Tefal Pro Style Care sa vďaka použitým technológiám dá bezpečne použiť na celý šatník a používateľ môže bez obáv naparovať aj tie najjemnejšie látky, ako je napríklad hodváb. Intenzívna para sama o sebe prináša i ďalšie výhody.

„Para v tomto zariadení slúži aj na dezinfekciu. Odstráni až 99,99 percenta baktérií a zároveň látku osvieži a odstráni zápach.“

Ani údržba zariadenia nie je náročná a o predĺženie životnosti sa postará integrovaná čistiaca funkcia.

„Keďže naparovací systém používa vodu, je zrejmé, že sa zanesie vodným kameňom. Našťastie výrobca použil Anti-Calc systém na odvápnenie, ktorý pomôže používateľovi s údržbou,“ dodáva pán Štefan Kovalčík, NAY.

Naparovač odevov Tefal Pro Style Care môže byť ideálnou voľbou pre zaneprázdnených používateľov, ktorí si chcú jednoduchým a rýchlom spôsobom vyžehliť rôzne odevy, a to aj bez ohľadu na to, z akých látok sú vyrobené. S týmto zariadením sa pritom do žehlenia môžu bez obáv pustiť aj začiatočníci.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)