Boris Johnson prezradil, ako sa podľa neho odohrá brexit

TA3 TASR
13.3.2019 12:22

Británia opustí Európsku úniu 29. marca po tom, ako sa "o päť minút dvanásť" dosiahne dohoda. Vyhlásil to bývalý britský minister zahraničných vecí Boris Johnson.

Boris Johnson prezradil, ako sa podľa neho odohrá brexit
SITA/AP

Jeden z najprominentnejších britských stúpencov brexitu povedal pre rozhlasovú stanicu LBC, že stredajšie parlamentné hlasovanie, ktoré by malo vylúčiť brexit bez dohody, neznamená, že takýto odchod bude zmetený zo stola. "Je celkom možné, že parlament symbolicky odhlasuje, že nechce odchod bez dohody... ale potom sa stane, že podľa zákona Británia opustí Európsku úniu 29. marca, pretože to zákon stanovuje," dodal Johnson.

Poslanci Dolnej snemovne britského parlamentu ani na druhý pokus neschválili v utorok dohodu o odchode Británie z Európskej únie, ktorú dosiahla vláda premiérky Theresy Mayovej. V stredu by poslanci Dolnej snemovne mali hlasovať o odchode Británie z EÚ bez dohody, ktoré však podľa pozorovateľov tiež nebude úspešné. V takomto prípade by mal parlament vo štvrtok hlasovať o odklade termínu odchodu z Únie. V prípade, že poslanci tento návrh schvália, bude musieť premiérka o jeho odsúhlasenie požiadať EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok