Rokovanie vlády o námornej plavbe aj o nízkoemisných vozidlách

TA3 TASR
13.3.2019 07:40

Vláda rokovala o návrhu zákona o námornej plavbe z dielne Ministerstva dopravy a výstavby SR aj o nákupe nízkoemisných vozidiel. Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu na rokovanie ministrov predložil návrh na zriadenie Rady vlády pre politiku súdržnosti 2021 až 2027.

Zriadiť Radu vlády SR pre politiku súdržnosti 2021 až 2027, ktorá bude koordinačným, poradným a iniciatívnym orgánom vlády navrhoval materiál z dielne Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Podľa návrhu jej štatútu, činnosť Rady sa má týkať politiky súdržnosti, najmä využívania Európskeho fondu regionálneho rozvoja, Európskeho sociálneho fondu plus, Kohézneho fondu, ako aj iných európskych a vnútroštátnych finančných mechanizmov súvisiacich s podporou politiky súdržnosti.

Vláda rokovala aj o motivácii k nákupu nízkoemisných vozidiel, ktoré možno podporovať výhodami. "Súčasná motivácia k nákupu vozidiel môže byť bez podstatných pomocných nákladov podporovaná výhodami, ako je napríklad odlíšiteľné označenie vozidiel, možnosť používania jazdných pruhov vyhradených pre verejnú dopravu či povolenie vstupu do nízkoemisných zón, alebo využívanie parkovísk určených pre užšiu skupinu užívateľov," priblížil rezort hospodárstva.

Na úhradu výdavkov súvisiacich so záchrannými prácami počas mimoriadnej situácie na území podtatranského regiónu z júla 2018 mala vláda vyčleniť pre Okresný úrad Poprad viac ako 315.372 eur. V tatranskom regióne bol vlani vyhlásený III. stupeň povodňovej aktivity v obciach Ždiar, Tatranská Javorina a v meste Vysoké Tatry. Vládny kabinet zamestnala aj Aktualizácia Projektu systematickej obnovy audiovizuálneho dedičstva SR na roky 2019 – 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok