Skvelý výsledok Fialkovej na MS, z 20 terčov minula iba raz

TA3 SITA
12.3.2019 17:04

Slovenská reprezentantka Paulína Fialková obsadila skvelé 5. miesto vo vytrvalostných pretekoch na majstrovstvách sveta v biatlone vo švédskom Östersunde. Slovenka z dvadsiatich terčov minula iba raz, keď netrafila úplne poslednú ranu.

Skvelý výsledok Fialkovej na MS, z 20 terčov minula iba raz
TASR/AP

Chýbalo trinásť sekúnd

Medaila slovenskej pretekárke ušla o rovných trinásť sekúnd. Zlato získala na strelnici bezchybná domáca Hanna Öbergová, striebro putuje do Talianska zásluhou Lisy Vittozziovej a bronz si vybojovala Francúzka Justine Braisazová. "Zvolila som si také tempo, ktoré mi vyhovovalo a hlavne som sa zameriavala na streľbu, aby som trafila všetky terče. To bol dnes základ. Mrzí ma tá posledná rana na štvrtej streľbe. Komplexne si myslím, že to bol veľmi slušný výkon z mojej strany," uviedla pre RTVS P. Fialková.

Terézia Poliaková po dvoch chybách na strelnici obsadila 47. pozíciu Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová skončila na 58. mieste. Na strelnici urobila sedem chýb - päť v ľahu a dve v stoji. Na trati predviedla druhý najrýchlejší bežecký výkon zo všetkých štartujúcich pretekárok. Mladšia sestra Paulíny Ivona Fialková finišovala na 70. pozícii. Na strelnici minula šesť terčov.

 


Kuzminová nebola úplne zdravá

"Za výkon Paulínu určite pochválim, ale tá posledná rana ju bude v každom prípade mrzieť. Určite pri nej zaváhala, pred ňou strieľala pekne v rytme, ale na konci sa zasekla. Taktika bola, že chceme ísť vpredu. Nechcela dlho čakať na štarte," povedala pre RTVS trénerka sestier Fialkových Anna Murínová.

Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová skončila na 58. mieste. Na strelnici urobila sedem chýb - päť v ľahu a dve v stoji. Na trati predviedla druhý najrýchlejší bežecký výkon zo všetkých štartujúcich pretekárok. "Rozhodnutie, či budem štartovať, bolo iba na mne. Pôvodne som nemala nastúpiť, no ráno som sa cítila lepšie ako cez víkend. Chcela som to risknúť, predsa sú to majstrovstvá sveta. Preteky sú najlepší tréning. Streľba ma mrzí, hlavne tie štyri chyby na prvej položke nemali byť," skonštatovala pre RTVS Kuzminová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok