Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honor View 20 definujú prelomové technológie displeja aj fotoaparátu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovší smartfón Honor View 20 je dnes majstrom v rozlíšení svojej kamery, 48 megapixlov je rozhodne viac ako dosť. Popri tom si priniesol aj ďalšie zaujímavé veci. No spolu s ním sa na svetlo sveta aj jeho súrodenci a nielen z oblasti mobilov.

Parížske predstavenie smartfónu Honor View 20 naznačilo aj ďalšie smerovanie výrobcu. Jeho zariadenia by mali vo väčšej miere oslovovať najmä mladých ľudí. Skúsiť to chce už aj s aktuálne predstaveným mobilom.

Displej nového zariadenia má rozmer 6,4 palca a pokrýva takmer úplne celú prednú plochu. Ak by ste tu hľadali väčší horný výrez pre selfie kameru, tak by ste veru hľadali márne. Podľa výrobcu totiž práve tento výrez používateľov vyrušoval, a tak Honor rozhodol pre vlastnú inováciu, vďaka ktorej sa kamera stala akoby súčasťou displeja.

„S presnosťou na desatinu milimetra sme našu selfie kameru vtesnali do šírky len o niečo viac ako 3 milimetre,“ hovorí George Zhao, prezident, HONOR.

Celkový výrez pre kameru má nakoniec šírku 4,5 milimetra, a tak je s týmto číslom Honor View 20, prvým telefónom na svete s miniatúrnym otvorom pre kameru v displeji.

Rovnako sa Honor pohral aj so zadnou kamerou. Tú charakterizujú prelomové údaje. Predovšetkým veľkosť snímacieho čipu, ktorá je až pol palca a tiež rozlíšenie.

„Snímač SONY IMX 586 je prvou kamerou na svete s rozlíšením až 48 megapixelov. Pracuje v tandeme s našim výkonným procesorom Kirin 980.“

Procesor sa pritom vyrába pomocou len 7 nanometrovej technológie. No a jeho výkon plne podporuje aj umelú inteligenciu, ktorou výrobca zariadenie vybavil. Tá pomáha aj pri fotení v noci, jednoducho pri horších svetelných podmienkach.

No a v neposlednom rade zahrá do karát aj snímač, ktorý vníma priestor pred mobilom, rozpoznáva pohyb používateľa v priestore a teda pri hrách poslúži ako známy Kinect v Xboxe od Microsoftu.

Popri mimoriadne zaujímavej hardvérovej výbave sa mobil pochválil aj novými dizajnovými šatami. Tie pritom doplnia aj verzie, za ktorými stoja talianski návrhári z Moschino.

Parížske podujatie však nebolo len o smartfónoch. Obľúbeným doplnkom k nim sú aj inteligentné hodinky a náramky. Honor tak uviedol do sveta zariadenie Watch Magic, ktoré má dámsku aj pánsku verziu.

„Hodinky majú GPS snímače s mimoriadne presnými algoritmami a počas 24 hodín dokážu v reálnom čase monitorovať aj tep nositeľa.“

Ide o v súčasnosti jedny z najtenších hodiniek na svete, ktoré sú aj vodotesné do hĺbky 50 metrov. Dokonca dokážu rozpoznať a monitorovať aj rôzne štýly plávania.

„Možno sa pri tých všetkých funkciách obávate slabej výdrže batérie. Musím zdôrazniť, že nové hodinky môžete na jedno nabitie používať až 7 dní,“ dodáva George Zhao, prezident, HONOR.

Ďalšiu vysokú výdrž, teda až 14 dní, si prináša i nový smart náramok Honor Band 4. Ten má navyše niektoré z funkcií, ktoré majú aj hodinky, ako je monitorovanie štýlov plávania, meranie tepu či sledovanie kvality spánku.

Jedným slovom, parížske predstavenie noviniek dalo výrobcovi ďalší vietor do plachiet. Aktuálne sa tak nielen mladí používatelia môžu dostať k najnovším hardvérovým inováciám v mobilnom sektore.