Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlová chladnička LG, ktorá vám učaruje úspornosťou aj funkciami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Chladničky už dnes nemusia byť len veľkým bielym spotrebičom. Moderným príkladom je model od juhokórejského výrobcu LG, ktorý sa popri dizajne vyznačuje aj tým, že je energeticky úsporný. No a okrem toho mu vývojári nadelili viaceré užitočné funkcie, ktoré prídu vhod v nejednej väčšej domácnosti.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou z dielne LG, v modelovej rade GBP 20 je vyhotovená z nehrdzavejúcej ocele a svojou elegantnou tmavošedou farbou by mohla vyniknúť v nejednej modernej kuchyni. Nakoniec aj samotný interiér a jeho vyhotovenie sa nielen po dizajnovej stránke vydaril.

„Poličky sú z tvrdeného skla, takže sa len tak ľahko nerozbijú, aj keď tam položíte ťažký hrniec,“ hovorí pán Štefan Kovalčík, NAY.

Chladnička s výškou dva metre je pomerne priestranná, s objemom až 250 litrov, čo by mohlo uspokojiť potreby aj väčšej domácnosti. Zaujímavá je aj úprava tesnenia dverí antibakteriálnou ochranou, čím sa predchádza vytváraniu plesní. No a aby sa vo vnútri zabezpečilo rovnomerné prúdenie vzduchu, a to v celom chladiacom priestore, je chladnička vybavená technológiou Multi Air Flow.

„Najspodnejšia časť chladničky obsahuje technológiu Fresh Converter, čo vám umožní nastaviť si optimálnu teplotu pre danú potravinu, či už je to mäso, ryba alebo zelenina.“

Praktická je aj technológia Total No Frost, ktorá zabraňuje vzniku námrazy a udržiava tak čistý interiér. Odrazí sa to na rýchlejšom chladení a používateľovi odpadá starosť s odmrazovaním. Popri LED osvetlení sa vo vnútri chladničky nachádza aj zabudovaný displej s ovládaním.

„Kde si môžete nastaviť aj alarm na otvorenie dverí, aby vás upozornila, že je otvorené. Takisto viete si tam nastaviť teplotu v chladničke a v mrazničke.“

Samotná mraznička má objem 93 litrov a už za 24 hodín zvládne zmraziť až 14 kilogramov potravín. Nevadí jej dokonca ani neočakávaný výpadok prúdu. V takom prípade udrží potraviny v chlade po dobu až 16-tich hodín. Napriek všetkým použitým technológiám je chladnička vysoko energeticky úsporná a jej prevádzka je mimoriadne tichá.

„Patrí do energetickej triedy A+++ a to aj vďaka tomu, že má veľmi dobrú izoláciu, ale predovšetkým lineárny kompresor. Čo sa týka hlučnosti, tak patrí medzi tichšie, je to 37 decibelov, čo je v dnešnej dobe celkom fajn, lebo všetky ostatné majú okolo tých cca 39 až 40,“ dopĺňa pán Štefan Kovalčík, NAY.

Aj vďaka invertorovému lineárnemu kompresoru a použitým technológiám môže chladnička LG GBP 20 udržať potraviny dlhšie čerstvé. Ak k tomu pripočítame i elegantný dizajn, máme tu spotrebič, ktorý sa za seba vôbec nemusí hanbiť a dokáže moderného spotrebiteľa zaujať vo viacerých smeroch.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)