Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xiaomi Amazfit P2 Stratos: Inteligentný spoločník pre rôzne príležitosti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Máte ideálnu váhu? Ak nie, ako sa vám darí bojovať s nadbytočnými kilami? Ak na tom ešte stále pracujete, alebo patríte medzi tých, ktorí si chcú udržiavať zdravú kondíciu po celý rok, máme pre vás tip na zaujímavé športové hodinky z čínskej dielne Xiaomi. Nielenže pomáhajú pri cvičení a motivujú k dosiahnutiu cieľov, ale môžu sa stať spoločníkom aj pri ďalších aktivitách.

Dosiahnuť vysnívané ciele najmä v zdravom životnom štýle by mohli pomôcť napríklad aj športové hodinky Xiaomi Amazfit P2 Stratos. Čínsky výrobca sa rozhodol všetky funkcie zabaliť do pútavého dizajnu leštenej keramiky v čiernom prevedení. Hodinky tak poslúžia nielen pre športové či voľno časové aktivity, ale dajú sa nosiť aj ako módny doplnok.

„Ako sklo použil tvrdené sklo Gorilla Glass, ktoré vydrží aj nejaké tie pády a je odolné voči škrabancom. Takisto výrobca nezabudol napríklad na plavcov, hodinky sú vodotesné až do hĺbky 50 metrov, čiže vieme ich využiť napríklad aj pri plávaní,“ hovorí pán Michal Borovička, NAY.

Hodinky sa pohodlne nosia na ruke a používateľa nijako neobmedzujú vďaka váhe len 70 gramov. Do výbavy pritom dostali i prehľadný farebný displej.

„Ich veľkou výhodou je 1,34 palcový displej s vysokou svietivosťou pre najlepšiu čitateľnosť aj za priameho slnka.“

Amazfit P2 Stratos sú vybavené širokou škálou senzorov, ktoré pomôžu nielen pri športovaní, ale napríklad aj pri výletoch do prírody, či pri turistike v horách. Okrem gyroskopu, akcelerometra, optického senzora pre snímanie srdcového tepu a kompasu, získali dokonca aj barometer.

„Čiže viete si sledovať počasie a na prudké zmeny počasia, ako napríklad prichádzajúcu búrku v horách, vás hodinky okamžite upozornia, viete sa včas dostať do bezpečia.“

Používateľ môže využiť i zabudovaný GPS modul pre presné sledovanie svojej polohy, a to aj počas rýchleho behu alebo napríklad na cyklistických pretekoch. Hodinkám nechýba ani nastavenie vlastných cieľov a upozornení na neaktivitu, či obľúbená funkcia monitorovania kvality spánku.

„Upozornia vás, kedy je čas ísť do postele, aby ste dosiahli potrebný počet hodín na regeneráciu.“

Plná batéria s kapacitou 250 mAh vydrží pri bežnom používaní až 5 dní. O bezdrôtovú konektivitu sa postarajú Wi-Fi a Bluetooth. Po spárovaní so smartfónom si stačí nainštalovať sprievodnú mobilnú aplikáciu Amazfit, ktorá používateľovi sprístupní nielen podrobné informácie o jeho výkone a kvalite spánku.

„Vieme si tam nastaviť širokú škálu notifikácií, čiže hodinky nás vždy upozornia či už na správu, mail, prípadne prichádzajúci hovor,“ dopĺňa pán Michal Borovička, NAY.

Športové hodinky Xiaomi Amazfit P2 Stratos umožnia používateľom prostredníctvom bohatej senzorovej výbavy vykonávať množstvo rôznych športových aktivít. Vďaka štýlovému dizajnu sa však môžu stať verným spoločníkom aj pri bežných činnostiach.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)