Našli čierne skrinky boeingu, v ktorom zahynuli aj Slováci

TA3 TASR
11.3.2019 11:56

Pátrači našli obe čierne skrinky lietadla typu Boeing 737-8 MAX spoločnosti Ethiopian Airlines, ktoré v nedeľu ráno havarovalo v Etiópii, pričom zahynulo všetkých 157 ľudí na palube vrátane štyroch občanov Slovenska.

"Našiel sa digitálny zapisovač letových údajov a zapisovač hlasu v kokpite letu ET302," informovala na Twitteri spoločnosť Ethiopian Airlines. Zatiaľ nie je známe, čo spôsobilo pád nového lietadla za jasného počasia južne od etiópskej metropoly Addis Abeba, šesť minút po štarte. Oba zapisovače, takzvané čierne skrinky, môžu vyšetrovateľom pomôcť pri zisťovaní príčiny tragédie.

Na palube lietadla Etiópskych aerolínií, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo krátko po štarte z letiska v Addis Abebe, boli cestujúci 35 krajín. Stroj vzlietol z Addis Abeby o 6.38 h SEČ, havaroval niekoľko minút po štarte, nehodu nikto neprežil. Medzi obeťami sú aj štyria občania SR - rodina politika Antona Hrnka a charitatívna pracovníčka Danica Olexová. Príčina havárie lietadla Boeing 737-8 MAX stále nie je známa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok