Štvrtou obeťou je pracovníčka charity. Potvrdili to jej kolegovia

TA3 TASR
10.3.2019 18:11

Štvrtou slovenskou obeťou nedeľnej havárie etiópskeho lietadla je charitatívna pracovníčka a projektová manažérka Danica Olexová. Informuje o tom Dobrá novina, stránka projektu eRko - Hnutia kresťanských spoločenstiev detí.

Havaroval chvíľu po štarte

"S bolesťou sme sa v nedeľu dozvedeli, že na palube havarovaného lietadla bola aj naša kolegyňa, rozvojová pracovníčka Danica Olexová, ktorá cestovala na návštevu projektov v Keni," napísali jej spolupracovníci na sociálnej sieti.

Na palube lietadla Etiópskych aerolínií, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo krátko po štarte z letiska v Addis Abebe, boli cestujúci 35 krajín. Stroj vzlietol z Addis Abeby o 6.38 h SEČ, havaroval niekoľko minút po štarte, nehodu nikto neprežil. Medzi obeťami sú aj manželka, syn a dcéra poslanca Národnej rady SR Antona Hrnka.

Dočasne pozastavili lety

Čínsky úrad pre civilné letectvo (CAAC) vydal nariadenie, ktoré dočasne pozastavuje lety všetkých lietadiel typu Boeing 737-8 MAX. Stroj tohto typu patriaci spoločnosti Ethiopian Airlines sa v nedeľu ráno zrútil krátko po štarte z letiska v Addis Abebe, pričom zahynulo všetkých 157 ľudí na palube.

CAAC uviedol, že príslušné nariadenie vydané v pondelok o 9.00 h pekinského času potrvá nasledujúcich deväť hodín. Úrad tiež informoval, že k tomuto kroku pristúpil z obáv o bezpečnosť a poukázal na to, že vlani v decembri za podobných okolností havaroval stroj tohto typu neďaleko indonézskeho pobrežia. Nehodu nikto neprežil. CAAC dodal, že ďalšie nariadenie vydá po konzultácii s americkou federálnou leteckou správou a spoločnosťou Boeing v súvislosti s prijatými bezpečnostnými opatreniami.

K rovnakému kroku pristúpila v pondelok aj letecká spoločnosť Ethiopian Airlines. "Po tragickej nehode linky ET 302.... sa Etiópske aerolínie rozhodli s účinnosťou od 10. marca zakázať štart všetkých lietadiel B-737-8 MAX," napísala štátom vlastnená spoločnosť vo svojom stanovisku na Twitteri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok