Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bicykel s automatickou úpravou výkonu vás vždy dostane do cieľa

Bicykel s automatickou úpravou výkonu vás vždy dostane do cieľa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bežný elektrický bicykel vám dá na výber medzi rôznymi úrovňami elektrickej asistencie. Ľudia však majú pokušenie dať všetko na maximum a tak sa môže stať, že sa batéria vybije ešte pred dosiahnutím cieľa. Elektrický bicykel Iweech však má automatické nastavenie výkonu a tak s minimálnym úsilím vždy dorazíte do cieľa.

Elektrický bicykel Iweech je navrhnutý na pravidelné jazdenie do práce, do školy alebo kdekoľvek inde, pričom využíva systém umelej inteligencie, ktorá sa učí počas jazdy učí rôzne trasy, spolu s individuálnym štýlom jazdy. Keď potom používateľ stlačí tlačidlo na hornej trubici rámu bicykla, aktivuje režim i.Ride a umelá inteligencia zužitkuje svoje vedomosti.

V skratke to znamená, že bicykel predpovedá, kam idete, na základe trasy, po ktorej sa pohybujete. Počas toho umelá inteligencia zohľadňuje viaceré faktory, ako napríklad úroveň nabitia batérie, vzdialenosť, ktorú musíte prejsť, topografiu trasy a rýchlosť a smer vetra. Analýzou týchto parametrov sa automaticky vyberie, koľko elektrickej pomoci vám bicykel poskytne, pričom vyberá najvyššiu úroveň asistencie, ktorá nebude mať za následok vybitie batérie pred dosiahnutím cieľa.

Elektrický bicykel Iweech

Ak sa jazdec chystá niekam, kde sa systém trasu ešte nenaučil, môže použiť sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy iOS a Android, v ktorej určí cieľové miesto a teda približnú trasu, po ktorej sa vydá. Bicykel môže na základe toho opäť navrhnúť automatické prepínanie úrovní elektrickej asistencie.

Samotný elektrický bicykel Iweech má motor s výkonom 350 W, ktorý je poháňaný vyberateľnou lítiovou 36 V batériou s výkonom 497 Wh. Batéria, ktorá sa na plnú kapacitu nabije za 3,5 hodiny, poskytne dojazd približne 160 kilometrov. Bicykel váži 18 kilogramov.

Elektrický bicykel Iweech s automatickou reguláciou výkonu sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 2 250 EUR, čo je o 35,7 percenta menej, ako bola stanovená maloobchodná cena po skončení kampane. Distribúcia je naplánovaná na máj tohto roku.

Elektrický bicykel Iweech

Elektrický bicykel Iweech