Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zalietajte si s nezvyčajným dronom v podobe veľkého hmyzu

Zalietajte si s nezvyčajným dronom v podobe veľkého hmyzu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzski letecký inžinier Edwin Van Ruymbeke pred niekoľkými rokmi vytvoril dron v podobe vtáka a tentoraz sa vracia s ďalším smelým lietajúcim kúskom s názvom MetaFly, ktorý je pre zmenu inšpirovaný hmyzom.

Nový dron MetaFly váži menej 10 gramov, jeho celková dĺžka je 19 centimetrov, s rozpätím krídiel 29 centimetrov. Mávanie „hmyzích“ krídiel je ovládané mechanickým bezjadrovým motorom s hliníkovým chladičom, ktorý je napájaný nabíjateľnou lítium-polymérovou batériou. Batéria sa nabíja prostredníctvom dokovania dronu MetaFly s pribaleným 2 kanálovým rádiovým diaľkovým ovládačom. Ten je napájaný zo 4 batérií typu AAA.

Dron MetaFly.

Batéria v drone sa cez ovládač nabíja po dobu približne 15 minút, čo by malo priniesť približne 8 minút letového času. Jedna sada batérií v diaľkovom ovládači by mala vydržať približne 15 nabíjaní, čiže 15 letov. Používateľ tiež môže siahnuť po samostatnej power banke s kapacitou 1 500 mAh, ktorá údajne zvládne 20 nabíjaní po 12 minút, kým bude potrebovať vlastné nabitie. Samotný diaľkový ovládač má maximálny dosah 100 metrov.

Dron MetaFly.

Dron MetaFly dokáže dosiahnuť maximálnu rýchlosť leto 18 km / h a používateľ sa nemusí obávať nárazu do prekážky. Síce nie je dron vybavený technológiou detekcie objektov, ale výrobca tvrdí, že jeho „hlava, nohy a hmyzie krídla“ sú flexibilné. Krídla sú vyrobené z uhlíkových vlákien, tekutého kryštalického polyméru a z polypropylénu. Letové charakteristiky dronu sa dajú zmeniť úpravou uhla jeho chvosta.

Hmyzí dron MetaFly je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finačnú podporu vo výške 69 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 129 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v priebehu septembra 2019.

Dron MetaFly.