Slováci opäť prehrali, Česi rozhodli v nájazdoch

TASR
20.4.2012 22:06

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v piatkovom zápase v rámci Euro Hockey Challenge s Českom 2:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Piatkový zápas nedohrali obrancovia Milan Jurčina a Tomáš Starosta, pričom pre Jurčinu sa sezóna už skončila.

Slováci opäť prehrali, Česi rozhodli v nájazdoch
SITA

Slovensko - Česko 2:3 pp a sn (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 21. Bližňák (Hossa, Laco), 34. Bartovič (Mikúš, Hovorka) - 24. Průcha (Vondrka, Čáslava), 44. Holík (Vincour, Krejčík), rozhodujúci nájazd Kovář. Rozhodovali: Baluška, Jeřábek (ČR) - Valach, Blümel (CŘ), vylúčení: 3:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.021 divákov (vypredané).

Zostavy:

Slovensko: Laco - Sekera, Mikuš, Jurčina, Stehlík, Starosta, Vydarený, Kudroč, Sersen - Radivojevič, Bližňák, Hossa - Hovorka, Mikúš, Bartovič - Kytnár, Surový, Ružička - Sýkora, Cibák, Špirko
Česko: Pöpperle - Nakládal, Krejčík, Kutlák, Čáslava, Mojžíš, Zámorský, Kudělka - Tenkrát, Vampola, Tlustý - Vondrka, Nedvěd, Průcha - Rachůnek, Kovář, Petružálek - Vincour, Holík, Kumstát

Slovenskí hokejisti odštartovali aktívnejšie a už v 1. minúte mali k dispozícii presilovku. Jej realizácia im však príliš nevyšla a český brankár Pöpperle nemal veľa práce. Taktovku hry potom prebrali hostia a niekoľkokrát ohrozili Laca. Domáci hokejisti mali v úvodnej tretine ešte ďalšie tri početné výhody, ale pred hosťujúcim brankárom sa nedokázali poriadne presadiť. V dobrých príležitostiach sa ocitli Kytnár a Sekera, ale bez úspechu. Bližšie k úvodnému gólu mali nakoniec Česi, keď pri oslabení unikol Průcha, ale Laco si s jeho nájazdom poradil.

Úvod druhého dejstva priniesol kuriózny gól domácich. Pöpperle vykorčuľoval za bránku za pukom, no ten sa odrazil od mantinelu do žŕdky a Bližňák mal už ľahkú prácu doraziť ho do opustenej siete. Domáci priaznivci sa však z vedenia dlho netešili. V 23. minúte si sadol na trestnú Jurčina a hostia využili hneď prvú početnú výhodu v zápase. Pred Lacom roztočili kolotoč, Vondrka najprv z uhla napálil žŕdku a Průcha doklepol puk do odkrytej siete. Ďalší priebeh priniesol vyrovnanú hru a útoky sa striedali na oboch stranách. Najväčšiu šancu si vypracovali Slováci, keď Bližňák vymyslel šikovnú prihrávku na Radivojeviča, no kapitán pred poloprázdnou bránkou minul puk. V 34. minúte to už Slovákom vyšlo, keď Bartovič zblízka prekonal Pöpperleho - 2:1. Domáci dostali krídla a krátko po sebe mali gól na hokejke Bližňák i Cibákov útok. Česi odpovedali rýchlym brejkom, no Laco svojich opäť podržal.

Začiatok tretej tretiny patril hosťujúcim hráčom, ktorí súpera zatlačili do obrany a zo svojho tlaku vyťažili aj vyrovnávajúci gól. V 44. minúte potiahol puk do útočného pásma Holík a prudkou strelou prekonal Laca. Po góle sa obe mužstvá sústredili viac na obranu a tempo upadlo. V závere mali rozhodnutie na hokejkách Surový, ktorý však spomedzi kruhov napálil len do žŕdky a Mikúš, no jeho strelu parádne vyrazil Pöpperle. Zápas tak pokračoval predĺžením a samostatnými nájazdmi, v ktorých rozhodol o triumfe hostí Kovář.

hlasy po zápase:

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Bohužiaľ Starosta a Jurčina nedohrali, pričom pre Jurčinu sa sezóna skončila. U Starostu zatiaľ nevieme. Začali sme s plným nasadeným, no trochu nervózne. Mali sme štyri presilovky a nič sme nevymysleli, čo poznamenalo zápas. V druhej tretine sme sa vzchopili išli sme do vedenia, no v závere nám to nevyšlo. Dali sme žŕdku, mali sme aj ďalšiu čistú šancu. Hrali sme štvrtý zápas so silným súperom. Všetky boli vyrovnané, ale na konci sme zase ťahali za kratší koniec."


Ján Laco, brankár SR: "Bol to ťažký zápas, v hale bolo veľmi teplo, no chytalo sa mi dobre. Škoda tej prehry, hlavne ma mrzí ten druhý gól, keď mi to tam prešlo k prvej žŕdke, čo som si mal ustrážiť. Od začiatku sa čakalo na to, kto urobí prvú chybu. Nebolo to také živelné, no potom sa to trošku rozbehlo a šance pribúdali."

Andrej Sekera, obranca SR: "Počas ceremoniálu sme tam stáli asi desať minút, takže sme boli trošku stvrdnutí, ale potom sme sa rozbehli. Mrzí nás, že sme v tých presilovkách v úvode nestrelili ani gól, musíme sa snažiť viac strieľať a musíme na tom ešte popracovať."

Alois Hadamczik, tréner ČR: "S hrou mužstva sme celkovo spokojní, no ešte musíme vylepšiť zachytávanie súpera z protiútokov. Ale inak si myslím, že toto mužstvo predviedlo veľmi dobrý výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok