Chov levov mu nepovolili, jeden ho napokon v klietke zabil

TA3 TASR
5.3.2019 12:33

V moravskej obci Zděchov v okrese Vsetín napadol chovateľa lev. Muž jeho útok neprežil. Podľa informácií TV Nova krátko pred poludním vnikla zásahová jednotka do objektu, kde sa nachádzali lev s levicou a obe zvieratá zastrelila. Chovateľovi však už lekári nedokázali pomôcť.

Chov levov mu nepovolili, jeden ho napokon v klietke zabil
ČTK

Mŕtveho muža našiel ráno otec, ktorý uvidel jeho telo na kamerách nainštalovaných v klietkach. Klietka bola podľa otca chovateľa zamknutá zvnútra a ide podľa neho o trestný čin. Policajti to odmietli komentovať. "Môžem potvrdiť, že v obci Zděchov došlo v utorok ráno k incidentu, pri ktorom lev napadol svojho majiteľa," povedala Lenka Javorková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Polície ČR v Zlíne. Na mieste zasahovali podľa nej všetky zložky integrovaného záchranného systému, povolaná bola i policajná zásahová jednotka z Brna.

Chovateľa Michala Práška napadol lev Fufi už v roku 2012, keď levy choval ešte na Slovensku. Skončil v nemocnici s hlbokými tržnými ranami na končatinách, ale prežil bez vážnejších zranení, uviedol portál iDNES.cz.

Muž chodieval s mladou levicou na vôdzke aj na prechádzky, čo sa nepáčilo miestnym obyvateľom. K ďalšiemu incidentu došlo vlani v lete, keď levica v Zděchove napadla cyklistu, ktorého museli ošetriť v nemocnici. Zástupca hovorcu Štátnej veterinárnej správy Petr Majer uviedol, že chov levov v obci Zděchov veterinári opakovane nepovolili. "Dôvodom bolo chýbajúce stavebné povolenie na koterec s výbehom," dodal Majer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok