Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické sedlo Sweet udrží vaše pozadie pekne v teple

Cyklistické sedlo Sweet udrží vaše pozadie pekne v teple
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ patríte medzi cyklistov, ktorých od jazdy neodradí ani zima, dobre viete, aké to je sedieť na studenom sedle. Slovinskí vývojári však túto nepríjemnú situáciu vyriešili s pomocou nového cyklistického sedla s názvom Sweet Saddle, ktoré má v sebe vyhrievací systém.

V skutočnosti boli navrhnuté až tri modely cyklistického sedla Sweet. Jedna verzia fúka teplý vzduch na pozadie jazdca, druhá poskytne pre zmenu chladiaci efekt púšťaním nezohriateho vzduchu, no a tretia verzia spája predchádzajúce vlastnosti dokopy a používateľovi umožní prepínať medzi vyhrievaním a chladením.

Sweet Saddle

Všetky tri modely sú vybavené ventilátorom, ktorý fúka vzduch cez mriežky v sedle vyrobenom z polykarbonátu s povrchovou imitáciou uhlíkových vlákien. Vyhrievacie verzie obsahujú vykurovací prvok. Napájanie zabezpečí káblové prepojenie 12 V lítium-iónovej batérie s kapacitou 9 800 mAh, ktorá sa prepravuje v samostatnom vrecku so suchým zipsom, ktoré si používateľ pripevní na rám bicykla. Na jedno nabitie by batéria mala vydržať 24 hodín v režime chladenia alebo dve hodiny v režime vyhrievania sedla.

Sweet Saddle

Vyhrievacie a chladiace sedlá Sweet Saddle sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za finančnú podporu vo výške 140 dolárov za verziu s chladiacim systémom, 160 dolárov za verziu s vyhrievaním, alebo 170 dolárov za verziu s chladením aj vyhrievaním. Pokiaľ sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na výroby, sedlá by mali byť k dispozícii niekedy v priebehu novembra 2019.

Sweet Saddle