Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multimediálny notebook 2v1 Yoga 530 sa v okamihu zmení na tablet

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Konvertibilné notebooky, označované aj ako mobilné zariadenia 2v1 sa vyznačujú tým, že dokážu fungovať v režime notebooku i tabletu. Čínsky výrobca Lenovo má v portfóliu viacero takýchto zariadení a jeho séria Yoga je obľúbená aj vďaka patentovanému otočnému pántu. Ten je aj súčasťou modelu 14 palcového konvertibilného notebooku Yoga 530.

Konvertibilný notebook Lenovo Yoga 530 pritiahne pozornosť svojim moderným prevedením v hliníkovej úprave, i v sivej farbe. Má prehľadný 14 palcový displej s rozlíšením Full HD. Ten je pritom osadený v ráme s úzkymi okrajmi, ktorý je pripojený k špeciálnemu pántu.

„Lenovo Yoga 530 je výnimočný svojim otočným pántom o 360 stupňov, vďaka čomu sa z notebooku stane tablet, pretože má dotykový displej a pri otočení automaticky zablokuje klávesnicu,“ hovorí pán Štefan Kovalčík, NAY.

Vďaka otočnému pántu je používateľ schopný kreatívne využiť toto zariadenie v až štyroch režimoch polohovania a prispôsobí si ho tak presne podľa svojich predstáv. Patria sem režimy notebook, tablet, stojan a stan. Keďže ide o multimediálne mobilné zariadenie, samotný displej sa vyznačuje vysokým jasom a modernou technológiou obrazového panelu.

„Okrem toho, že displej je dotykový, tak používa IPS technológiu, vďaka čomu sú farby nezmenené v širokom pozorovacom uhle.“

Vývojári sa venovali aj vstavaným reproduktorom. Tie dokážu používateľa vtiahnuť do deja filmu prostredníctvom optimalizovaného virtuálneho priestorového ozvučenia s technológiou Dolby Audio Premium. Plynulý chod a spracovanie pri sledovaní filmov a hraní hier zabezpečí procesor 7. generácie Intel Core i3, spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM. Používatelia isto ocenia aj rýchle a tiché dátové SSD úložisko s kapacitou 128 GB. Nezabudlo sa ani na bezpečnosť. O tú sa postará biometrická technológia pre prihlasovanie sa do operačného systému Windows.

„Používateľ si môže chrániť aj svoje súkromie pomocou čítačky prstov, ktorá je zabudovaná pod klávesnicou.“

Vo výbave konvertibilného notebooku nechýbajú ani bezdrôtové technológie Wi-Fi ac a Bluetooth 4.1. Do minimalistického tela sa výrobcovi podarilo zakomponovať aj porty HDMI a USB 3.0, ako aj rýchly port pre pripojenie a napájanie periférnych zariadení.

„Lenovo Yoga 530 má hrúbku necelých 18 milimetrov a vo svojej konektorovej výbave prináša aj USB-C,“ dopĺňa pán Štefan Kovalčík, NAY.

Multimediálny konvertibilný notebook Lenovo Yoga 530 cieli na moderných používateľov, ktorí tak nemusia používať samostatný notebook a tablet. Viaceré režimy otočného pántu a dotykový IPS displej pritom umožnia pohodlnú prácu či zábavu, kdekoľvek sa používateľ nachádza.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)