Zlepšujú spoluprácu. Primátor a starostka podpísali memorandum

TA3 TASR
26.2.2019 18:12

Hlavné mesto a bratislavská mestská časť Staré Mesto chcú lepšie spolupracovať. Primátor Bratislavy Matúš Vallo a staromestská starostka Zuzana Aufrichtová preto podpísali memorandum, ktorého cieľom je prehĺbiť, skvalitniť a zefektívniť spoluprácu mesta a mestskej časti vo viacerých oblastiach. Má sa to podľa samospráv odraziť aj na územiach ostatných mestských častí Bratislavy, ale najmä na skvalitnení života obyvateľov.

Zlepšujú spoluprácu. Primátor a starostka podpísali memorandum
facebook.com/pg/vallo.primator

S iniciatívou podpísať memorandum prišlo Staré Mesto. Návrh bol následne doplnený o oblasti a okruhy tém, ktoré sú z hľadiska kompetencií dôležité pre magistrát. "Memorandum dáva rámec na ďalšiu spoluprácu a určuje oblasti, v ktorých tá spolupráca má byť užšia. Mala by to byť vymedzená oblasť špecifických oblastí a takú sme vlastne s mestom našli," povedala Aufrichtová. Mestská časť má podpísané memorandum aj s Bratislavským samosprávnym krajom i s akademickou obcou.

Memorandum pokrýva spoluprácu predovšetkým v oblastiach územného rozvoja, životného prostredia, koordinácie a spolupráce pri budovaní turistickej infraštruktúry, výmeny a tvorby dát, vzájomnej podpory a koordinácie v sociálnej oblasti. Rovnako je v ňom zahrnutá aj problematika parkovania a tiež spolupráca pri príprave opatrení na zvýšenie bezpečnosti.

Primátor Bratislavy tvrdí, že každá mestská časť je pre neho špeciálna a má svoj význam. "Som rád, že ako prvé memorandum som podpísal práve so Starým Mestom. Chcem, aby Staré Mesto bolo čisté, bezpečné, aby v ňom fungovalo parkovanie, ktoré bude mať jednoznačné pravidlá a aby sme to všetko robili v spolupráci s pani starostkou Aufrichtovou," povedal Vallo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok