Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stredná trieda Galaxy A30 a A50 sa sústredí najmä na fotoaparáty

Stredná trieda Galaxy A30 a A50 sa sústredí najmä na fotoaparáty
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský Samsung predstavil dva nové prírastky do rodiny strednej triedy smartfónov v sérii Galaxy A. Modely Galaxy A30 a Galaxy A50 sa pritom sústredia viac na mobilné fotografovanie, no ani vo výkone príliš nepokrivkávajú.

Smartfón Samsung Galaxy A50 sa môže pochváliť trojitým zadným fotoaparátom. Hlavný fotoaparát má vysoké rozlíšenie až 25 megapixlov, ku ktorému sa pridáva ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 8 megapixlov a trio uzatvára 5 megapixlový snímač hĺbky záberu. Ani vpredu to vôbec nevyzerá zle, fanúšikov selfie poteší 25 megapixlový fotoaparát s funkciou rozmazávania pozadia. Oproti tomu má model Galaxy A30 duálny zadný fotoaparát s rozlíšením 16 megapixlov a 5 megapixlov pre širokouhlý objektív. Na prednej strane sa usídlil 16 megapixlový fotoaparát.

Oba modely smarrtfónov majú snímač odtlačkov prstov, no v prípade A30 je klasicky na zadnej strane, zatiaľ čo A50-tka sa môže pochváliť zabudovaným snímačom priamo v displeji. K dispozícii je aj technológia rozpoznávania tvárí. Telefóny sú pritom vyrobené z takzvaného „3D Glasstic materiálu“, čo by mala byť kombinácia skla a plastu. Disponujú 6,4 palcovým Super AMOLED displejom Infinity U, ktorý sa tiahne od okraja k okraju tela smartfónu a kapacita zabudovanej batérie, s technológiou rýchleho nabíjania, je udávaná na 4 000 mAh, čo vôbec nie je zlé.

Model Galaxy A30 bude mať 3 GB operačnej pamäte RAM a vnútorné úložisko s kapacitou 32 GB alebo 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Model Galaxy A50 je na tom o niečo lepšie. Základná verzia dostala do výbavy 4 GB pamäte RAM a 64 GB úložného priestoru, zatiaľ čo vyššia verzia sa môže pochváliť až 6 GB RAM a 128 GB úložiskom. Oba modely majú k dispozícii aj slot pre microSD karty, vďaka ktorému sa dá úložisko zväčšiť o ďalších až 512 GB.

Ceny ani dostupnosť nových smartfónov Samsung Galaxy A30 a Galaxy A50 zatiaľ neboli oznámené.

Smartfóny Samsung Galaxy A30 a Galaxy A50