Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dostupný a výkonný Xiaomi Mi 9 dorazil konečne do Európy

Dostupný a výkonný Xiaomi Mi 9 dorazil konečne do Európy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Xiaomi na výstave MWC 2019 v Barcelone oznámila európske ceny a ďalšie informácie o svojom novom smartfóne Xiaomi Mi 9. K dispozícii by mal byť už od 28. februára v dvoch verziách s veľkosťou pamäte vnútorného úložiska 64 GB a 128 GB.

Okrem rozdielu v ukladacom priestore sú špecifikácie oboch verzií smartfónu Xiaomi Mi 9 rovnaké. Je poháňaný najnovším procesorom Snapdragon 855 od spoločnosti Qualcomm, ktorý sa usídlil aj v iných vlajkových lodiach smartfónov od rôznych výrobcov. Mi 9-tka má trojitý zadný fotoaparát, ktorý sa skladá z hlavného 48 megapixlového fotoaparátu, 12 megapixlového fotoaparátu s dvojnásobným optickým priblížením a zo 16 megapixlového širokouhlého fotoaparátu so 117 stupňovým zorným poľom.

Xiaomi Mi 9

Jednou z kľúčových stránok smartfónu Mi 9 je aj bezdrôtové nabíjanie. Pokiaľ použijete kompatibilnú nabíjačku od spoločnosti Xiaomi, môžete svoj smartfón rýchlo bezdrôtovo nabiť s pomocou 20 wattového napájania. Zariadenie sa na plnú kapacitu batérie nabije už za jednu hodinu a 40 minút. V prípade nabíjania káblom je k dispozícii 27 wattový adaptér.

Bohužiaľ nepadlo žiadne slovo o tom, či sa na európsky trh dostane aj variant smartfónu s 12 GB pamäte RAM a 256 GB úložného priestoru, ktorý bol predstavený minulý týždeň pre čínsky trh.

Xiaomi Mi 9

Nový smartfón Xiaomi Mi 9 bude k dostupný v čiernej, modrej a fialovej farbe od 28. februára. Cena modelu s 64 GB vnútornej pamäte bola stanovená na 449 euro, zatiaľ čo model so 128 GB vnútorným úložiskom bude stáť 499 euro.

Spoločnosť Xiaomi na MWC odhalila aj 5G verziu svojho smartfónu Mi MIX 3, ktorý sa vyznačuje mimoriadne veľkým pomerom displeja k telu vďaka skrytému prednému fotoaparátu, ktorý sa vysúva. Tento nový model má väčšinu špecifikácií rovnakých ako 4G verzia, no výrobca ho predsa len aktualizoval o najnovší procesor Qualcomm Snapdragon 855, spolu s modemom Qualcomm X50 5G.

Xiaomi Mi 9

Smartfón Mi MIX 3 5G má 6,4 palcový OLED displej s rozlíšením 1080p. Na zadnej strane nájdeme duálny fotoaparát v kombinácii teleobjektívu a 12 megapixlového širokouhlého fotoaparátu. Predný výsuvný fotoaparát je tiež duálny, s rozlíšeniami 24 + 2 megapixle.

Nový smartfón Xiaomi Mi MIX 3 5G bude k dispozícii v máji za cenu 599 euro v modrej a čiernej farbe.

Xiaomi Mi MIX 3 5G