Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smerovač od HTC poskytne domácnostiam rýchle 5G pripojenie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podujatie Mobile World Congress 2019 nie je len o nových vlajkových lodiach smartfónov. Spoločnosť HTC v Barcelone predstavila nový inteligentný smerovač HTC 5G Hub, ktorý domácnostiam dodá mobilné pripojenie novej generácie, teda za predpokladu, že žijete v krajine, kde už je dostupné.

Rovnako ako 4G smerovače, aj HTC 5G Hub je schopný pôsobiť ako hotspot pre pripojenie viacerých zariadení, no tentoraz k ešte rýchlejšej mobilnej dátovej sieti 5G. K smerovaču sa dá naraz pripojiť až 20 rôznych zariadení. Informácie o rýchlosti pripojenia a využití dát sa pritom zobrazujú na integrovanom 5 palcovom displeji.

Za predpokladu, že spadáte do regiónu, kde poskytovateľ má 5G pokrytie (na Slovensku si ešte budeme musieť nejaký ten čas počkať), môže HTC 5G Hub efektívne nahradiť Wi-Fi smerovač a zvládne prehrávať 4K videá v rôznych miestnostiach. Okrem vyšších rýchlostí s porovnaním s 4G LTE sieťou, v závislosti od podmienok, 5G extra šírku pásma, takže viac zariadení sa môže pripojiť online bez vzájomného rušenia.

Smerovač HTC 5G Hub

Vo vnútri HTC 5G Hub je uložený procesor Snapdragon 855, ktorým sa tiež pýšia viaceré vlajkové lode smartfónov pre rok 2019, spolu so 4 GB RAM a s modemom Snapdragon X50 5G. Okrem vnútorného úložiska s kapacitou 32 GB sa dá pamäť rozšíriť až o 512 GB prostredníctvom microSD karty. Konektivitu zabezpečí port USB-C 3.1 s podporou DisplayPort. Zariadenie funguje na operačnom systéme Android 9 Pie a nechýba ani podpora hlasového ovládania prostredníctvom Google Assistant.

Smerovač HTC 5G Hub

Výhodou smerovača HTC 5G Hub je aj jeho prenosnosť, takže si ho môžete zobrať do práce, na služobnú cestu alebo na dovolenku. Samozrejme funguje aj v 4G LTE sieti, pokiaľ nie je 5G k dispozícii. O dlhú výdrž sa postará zabudovaná batéria s kapacitou 7 660 mAh.

Spoločnosť HTC zatiaľ neoznámila cenu, no smerovač HTC 5G Hub by sa mal začať predávať v prvej polovici roku 2019.

Smerovač HTC 5G Hub