Halu na hornej Nitre zachvátil veľký požiar, povolali desiatky hasičov

TA3 TASR
26.2.2019 08:48

V Bánovciach nad Bebravou začala krátko po jednej v noci horieť výrobná hala. Po vypuknutí požiaru sa oheň rýchlo rozšíril. Hasičom sa nadránom podarilo požiar lokalizovať.

Na mieste udalosti zasahovali hasiči zo staníc v Bánovciach nad Bebravou, Prievidzi, Partizánskom, Trenčíne a v Topoľčanoch s 12 kusmi techniky a 12 členov DHZO Veľké Hoste, Skačany, Bystričany a Čerňany.

"Zasahujúci hasiči odpojili postihnutý objekt od prívodu energií a za účelom lokalizácie požiaru nasadili 13 hasebných prúdov za súčasného vykonávania monitoringu ovzdušia v blízkosti objektu a postupného rozoberania konštrukcií postihnutých a ochladzovania priľahlých objektov," opísal hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Krátko po 4.00 h nadránom požiar podľa neho hasiči lokalizovali, pričom momentálne zasahujúci príslušníci Hasičského a záchranného zboru vykonávajú hasebné práce a priebežne vyhľadávajú a likvidujú skryté lokálne ohniská. "Pri požiari sa nikto nezranil. Zásah momentálne ešte trvá. Na miesto udalosti smeruje aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Ministerstva vnútra SR," dodal. Následkom požiaru vznikla škoda predbežne vyčíslená na 400.000 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok