Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hodinky Galaxy Watch Active sa pozrú aj na váš krvný tlak

Hodinky Galaxy Watch Active sa pozrú aj na váš krvný tlak
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung predstavila nové hodinky Galaxy Watch Active, ktoré posúvajú schopnosti nositeľných zariadení na vyššiu úroveň. Hodinky sa totiž púšťajú na nové územie monitorovania zdravotného stavu a okrem sledovania spánku a srdcového tepu sú schopné monitorovať aj krvný tlak.

Športové hodinky Samsung Galaxy Watch Active majú ciferník s priemerom 40 mm s plne farebným 1,1 palcovým displejom (28 mm), ktorý je chránený sklom Gorilla Glass 3. Hodinky sú dostupné v striebornej, čiernej, jemne ružovej a sýtej modrej farbe, s vymeniteľnými remienkom so šírkou 20 mm.

Hodinky pracujú s operačným systémom Samsung Tizen Wearable OS 4.0 a sú napájané zo 230 mAh batérie. Sú kompatibilné so zariadeniami s operačným systémom Android aj iOS a vo vnútri majú osadených 768 MB RAM a 4 GB vnútorné úložisko. Používateľ môže spustiť užitočné aplikácie tretích strán, ako napríklad Spotify, Under Armor či Strava. Výrobca vybavil zariadenie aj podporou svojho digitálneho hlasového asistenta Bixby.

Samsung Galaxy Watch Active

Novinkou v monitorovacích schopnostiach je funkcia merania krvného tlaku, ktorá môže priniesť nové informácie o zdravotnom stave nositeľa hodiniek. Môže je však na mieste, pretože funkcia je stále v beta verzii a bude dostupná zatiaľ iba v piatich krajinách – od 15. marca si majitelia hodiniek v USA, Singapure, Austrálii, Kanade a Nemecku budú môcť stiahnuť aplikáciu My BP Lab pre meranie krvného tlaku, ktorá bola vyvinutá spolu s výskumníkmi z Kalifornskej univerzity v San Franciscu.

Hodinky samozrejme poskytujú aj štandardné údaje, ako je sledovanie spánku, meranie srdcového tepu, prejdenej vzdialenosti, spálených kalórií a ďalších informácií. Okrem toho dokážu automaticky zistiť, kedy nositeľ beží, jazdí na bicykli, vesluje alebo používa eliptický trenažér.

Samsung Galaxy Watch Active

Spoločnosť Samsung tiež uviedla aj ďalšie nositeľné zariadenie v podobe štíhlejšieho fitness náramku s názvom Galaxy Fit, ktorý sa synchronizuje so smartfónom majiteľa a zvláda sledovať aktivitu v 90 rôznych typoch tréningu, spolu s monitorovaním spánku.

Do portfólia nových nositeľných zariadení Samsung sa zaradila aj súprava bezdrôtových slúchadiel Galaxy Buds. Tie dokážu prehrávať obľúbenú hudbu prostredníctvom prenosovej technológie Bluetooth 5.0 po dobu až 6 hodín na jedno nabitie. Batéria sa dá nabíjať rýchlo prostredníctvom bezdrôtového pripojenia buď umiestnením slúchadiel do malého prenosného puzdra alebo aj priložením k novému smartfónu Samsung Galaxy S10 či S10+. Slúchadlá podporujú hlasové ovládanie prostredníctvom digitálneho asistenta Bixby.

Samsung Galaxy Watch Active, Galaxy Fit, Galaxy Buds (zľava)

Športové inteligentné hodinky Galaxy Watch Active a bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds budú dostupné od 8. marca za cenu 200 dolárov, respektíve 130 dolárov. Slúchadlá Galaxy Buds sa dajú získať aj zadarmo pri predbežnom objednaní nového smartfónu Galaxy S10 alebo Galaxy S10+. Fitness náramok Galaxy Fit bude k dispozícii niekedy v druhom štvrťroku 2019 za bližšie nešpecifikovanú cenu.

Samsung Galaxy Buds