Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Japonci ukázali prvý smartfón so 4K OLED displejom!

Japonci ukázali prvý smartfón so 4K OLED displejom!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony počas výstavy MWC v Barcelone odhalila novú vlajkovú loď pod názvom Xperia 1. Tento smartfón sa vyznačuje pretiahnutým vysokým telom s pomerom strán displeja 21 : 9, ktorý je zároveň prvým OLED displejom s rozlíšením 4K použitým v smartfónoch.

Už len prvý pohľad na smartfón Sony Xperia 1 dáva tušiť, v čom táto novinka vyniká. Je to jej displej s netradičným pomerom strán 21 : 9, ktorý dodáva telu pretiahnutý vzhľad. Telefón je tak vyšší ako väčšina ostatných. Displej má uhlopriečku 6,5 palca s rozlíšením 4K ,čiže 3 840 x 1 644 pixlov. Keďže ide o OLED displej, používateľ si môže pri sledovaní obľúbených videí vychutnať vernejšie podanie farieb, spolu s naozaj čiernou farbou.

Japonská Sony tiež novému smartfónu Xperia 1 pridala niekoľko technológií pre mapovanie obrazu, ktoré používa vo svojich televízoroch Bravia, spolu s podporou HDR a priestorového ozvučenie Dolby Atmos. Vďaka tejto kombinácii môže telefón osloviť každého, kto rád trávi veľa času sledovaním (alebo aj nakrúcaním) videí na svojom mobilnom zariadení. No Xperia 1 nie je len o displeji.

Sony Xperia 1

Výrobca smartfón vybavil procesorom Snapdragon 855, ktorému sekunduje 6 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného dátového úložiska je 128 GB a samozrejme je rozšíriteľné prostredníctvom dodatočnej pamäťovej karty. O bezpečné prihlásenie do operačného systému sa postará snímač odtlačkov prstov, ktorý je umiestnený na bočnej strane. Na zadnej strane sa nachádza trojitý fotoaparát s rozlíšením 12 + 12 + 12 megapixlov s dvojnásobným optickým priblížením.

Nový smartfón Sony Xperia 1 by mal byť dostupný "neskôr na jar".

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1