Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei prináša prvý 5G router pre komerčné využitie

Huawei prináša prvý 5G router pre komerčné využitie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei na podujatí MWC 2019 v Barcelone odprezentovala prvé komerčné 5G zariadenie Huawei 5G CPE Pro. Nový produkt poskytuje najrýchlejšie bezdrôtové pripojenie na svete, využiteľné pre smartfóny, domáce zariadenia, kanceláriu alebo na cesty.

Revolučná rýchlosť sťahovania

 

Huawei 5G CPE Pro, router poháňaný nedávno predstaveným čipsetom Balong 5000, podporuje bezdrôtové pripojenie v sieťach 4G aj 5G. Prostredníctvom 5G siete môže byť video o veľkosti 1GB vo formáte HD stiahnuté za 3 sekundy a video v rozlíšení 8K môže byť hladko streamované bez najmenších problémov. Okrem domáceho využitia môže byť zariadenie Huawei 5G CPE Pro použité aj pre veľmi rýchle pripojenie malých a stredných podnikov.

Vďaka novej technológii Wi-Fi 6 dokáže Huawei 5G CPE Pre vyvinúť rýchlosť až 4.8 Gb / s. Jedná sa o prvú 5G CPE, ktorý podporuje aplikáciu Huawei HiLink a prináša tak 5G do inteligentných domácností.

Huawei začal výskum a vývoj 5G sietí už v roku 2009 a v súčasnosti je jediným dodávateľom, ktorý dokáže poskytovať komplexné 5G systémy. Huawei má viac ako 5700 inžinierov a cez 500 špecialistov zameraných na výskum a vývoj 5G. Dohromady Huawei vytvoril 11 spoločných vývojových centier pre 5G riešenie po celom svete.

Huawei 5G CPE Pro

Éra 5G je tu

 

Novinka nadväzuje na nedávno predstavený najvýkonnejší čipset Balong 5000, ktorý oficiálne otvára éru 5G. Okrem smartfónov podporuje širokú škálu produktov 5G, vrátane domácich širokopásmových zariadení, prístrojov pripojených k vozidlu a modulov 5G.

"Balong 5000 otvára spotrebiteľom dvere do úplne nového sveta," uviedol CEO Huawei CBG, Richard Yu. "Balong 5000 a Huawei 5G CPE Pro prinášajú vysokorýchlostné pripojenie a zákazníkom umožnia jednoduchší a pohodlnejší prístup k sieťam. Vďaka tomu sa môžu tešiť z neuveriteľne rýchleho pripojenia na internet,“ doplnil.

Huawei 5G CPE Pro

Huawei 5G CPE Pro

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)