Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MateBook X Pro: Nekompromisný výkon a zdieľanie dát na novej úrovni

MateBook X Pro: Nekompromisný výkon a zdieľanie dát na novej úrovni
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei predstavila na výstave Mobile World Congress (MWC) 2019 notebook MateBook X Pro, novú generáciu vlajkovej lode medzi prenosnými počítačmi. Kombinácia extrémnej prenosnosti, špičkového displeja FullView, nekompromisného výkonu a inteligentného pripojenia robí z tohto produktu ideálnu voľbu pre náročných používateľov.

“Sme radi, že môžeme zákazníkom predstaviť novú generáciu Huawei MateBook X Pro. Minimalistický dizajn, inovatívne technológie a pokročilá inteligencia sú zakomponované do DNA tejto série už od predstavenia prvého modelu a najnovšia generácia je hrdým nositeľom tohto dedičstva. Je to dosiaľ naše najvýkonnejšie a najinteligentnejšie prenosné zariadenie," povedal Wang Yinfeng, prezident počítačovej a tabletovej produktovej rady Huawei Consumer BG.

Úžasné zobrazovacie schopnosti

 

MateBook X Pro bol vytvorený predovšetkým s cieľom uspokojiť priania a potreby náročných užívateľov a profesionálnych tvorcov obsahu. Notebook tvorí odľahčené kovové telo s prvotriednym povrchom, vďaka ktorému je príjemný na dotyk. Len 14,6 milimetra tenké telo s hmotnosťou len 1,33 kg z neho robí ideálne zariadenie na časté prenášanie a prácu na cestách. K dispozícii bude v dvoch farebných prevedeniach - Mystic Silver a Space Grey.

Displej Ultra FullView je tvorený 13,9-palcovým LTPS panelom. Podporuje až 3K rozlíšenie (3000x2000), vďaka čomu prináša plnohodnotnejší zážitok zo sledovania. Displej zariadenia sa vyznačuje mimoriadne tenkými rámikmi - môže sa pochváliť až 91% pomerom obrazovky k telu. Taktiež disponuje pomerom strán 3:2, čo z neho - v porovnaní so širokouhlými obrazovkami - robí vhodnejší nástroj pre profesionálnu tvorbu obsahu.

Huawei MateBook X Pro

Maximálna produktivita

 

Nový MateBook X Pro je kompaktný, ľahký, no zároveň extrémne výkonný stroj. Vnútri nájdeme procesor ôsmej generácie Intel Core i7-8565U, resp. i5-8265U a grafickú kartu NVIDIA GeForce MX250 s 2GB GDDR5 VRAM. Tá si bez problémov poradí aj s tými najnáročnejšími aplikáciami a hrami. Nechýba širokopásmové pripojenie Wi-Fi, Bluetooth 5.0 a výkonnejší port Thunderbolt 3.

Novinka je vybavená zvukovým systémom Dolby Atmos. Notebook je osadený štyrmi reproduktormi, ktoré prinášajú výnimočný zvukový zážitok s úchvatným pohyblivým stereo zvukom.

Okrem toho sa Huawei MateBook X Pro môže pochváliť skutočne veľkou batériou s kapacitou 57,4 Wh. V kombinácii s inteligentnými režimami úspory energie poskytuje celodennú výdrž batérie bez nutnosti dobíjania.

Huawei MateBook X Pro

Konektivita na prvom mieste

 

Novinka podporuje funkciu Share 3.0 OneHop. Tá rieši problémy s prenosom dát medzi notebookmi Windows a Android smartfónmi. Huawei Share 3.0 podporuje nielen prenášanie obrázkov a videí, ale tiež obojsmerné prenosy dokumentov. Záznam obrazovky je taktiež jednoduchší ako kedykoľvek predtým.

Spoločnosť Huawei tiež vyvinula vlastnú funkciu Zdieľanie schránky, ktorá používateľom umožňuje zdieľať kopírovaný obsah z jedného zariadenia a vložiť ho do iného zariadenia v blízkosti.

Vlajkový model je vybavený novým portom Thunderbolt 3, ktorý podporuje obojsmerný prenos dát rýchlosťou až do 40 Gbps. Huawei MateBook X Pro podporuje najrýchlejšie Wi-Fi pripojenie, aké je v súčasnosti možné implementovať do prenosného počítača, čo ocenia obzvlášť používatelia, ktorí trávia veľa času na cestách. Vďaka tomu lepšie prijíma signál a poskytuje stabilnejšiu konektivitu. Technológia Bluetooth 5.0 zdvojnásobila rýchlosti prenosu dát so štyrikrát širším pokrytím signálu a osemkrát silnejšími vysielacími schopnosťami v porovnaní s predchodcom.

Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)