Nór Boe ukázal silu a jasne vyhral šprint, štartovali aj dvaja Slováci

TA3 TASR
23.2.2019 10:53

Na majstrovstvách Európy v biatlone si bieloruskom Raubiči zlato v šprinte vybojoval Nór Tarjei Boe. Na 10 km trati zdolal druhého Švéda Jespera Nelina o 10,6 sekundy a tretieho Rusa Dmitryja Malyška o 35,2 s. Štartovali aj dvaja Slováci, Michal Šima skončil na 40. mieste (+1:36,6) a Šimon Bartko bol 86. (+3:15,1).

Nór Boe ukázal silu a jasne vyhral šprint, štartovali aj dvaja Slováci
SITA/AP (ilu foto)

Medzi 114 mužmi Šimon Bartko (celková strelecká bilancia 2-2) s číslom jedna vyštartoval na trať ako prvý a na strelnici pri neveľmi silnom vetre sa mu nedarilo. Po dvoch nepresných ranách v 'ležke' netrafil druhý a piaty stojkový terč, dovedna až štyrikrát krúžil na trestnom okruhu a prepadol sa dozadu. Michal Šima (0-1) začal oveľa nádejnejšie, ale v stoji nevybielil štvrtý terč a pripravil sa o možné miesto v top dvadsiatke.

Na zlato najviac útočil Rus Malyško s čistou streľbou, nie však dlho. Jeden z favoritov Tarjei Boe sa pribrzdil po 'ležke' na trestnom okruhu, stratu však zmazal, pridal k tomu aj rýchly beh a keď 'stojku' zvládol bezchybne, vyšvihol sa na čelo poradia. Na medzičase po 'stojke' sa pred neho síce dostal Švéd Nelin o 5,1 sekundy, no zo vzájomného súboja na diaľku vyšiel napokon víťazne bežecký suverén Nór. Vážne ich ešte ohrozoval Fín Ponsiluoma, citeľne si však výsledný čas spomalil na úplne poslednom terči.

Témy: Európa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok