Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Na takto rýchlom elektrickom skejtborde sa budete báť jazdiť

Na takto rýchlom elektrickom skejtborde sa budete báť jazdiť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické skejtbordy môžu byť ideálnou alternatívou ku klasickým a okrem toho, že prinášajú zábavnú jazdu, sú aj rýchlejšie. Pokiaľ však hľadáte poriadny adrenalín, šialenci zo spoločnosti Bajaboard majú pre vás elektrický skejtbord, ktorý jazdí rýchlejšie ako je maximálna povolená rýchlosť v meste.

Elektrické skejtbordy sú obľúbené najmä u mladej generácie ako osobný dopravný prostriedok v meste. Sú rýchle, jazda na nich je zábavná a ľahšie sa skladujú ako napríklad elektrický bicykel. Niektorí vývojári sa pritom neboja elektrické skejtbordy vybaviť takým výkonom, že jazda na nich môže vyvolať zimomriavky a môže byť dokonca až nebezpečná.

Na trhu sú už elektrické skejtbordy, ktoré sa dokážu pohybovať závratnou rýchlosťou až okolo 60 km / h. No najnovší elektrický skejtbord Pantera od spoločnosti Bajaboard ide v tomto smere do extrému. So štyrmi 3,5-kilowattovými motormi, 1,1 kWh batériou a štyrmi 110-ampérovými regulátormi motora dosiahne tento skejtbord výkon 8 kilowattov alebo 10,7 konských síl. Jeho dojazd na jedno nabitie batérie je približne 45 kilometrov a dokáže jazdiť šialenou maximálnou rýchlosťou až 72 km / h.

Elektrický skejtbord Bajaboard Pantera.

Regulátor motora môže rýchlosť obmedziť na prívetivejšiu pre pokojnejšiu jazdu alebo ak používateľ chce, môže mu popustiť uzdu a skejtbord vyrazí až k maximálnej rýchlosti. Vývojári chceli týmto skejtbordom viac menej demonštrovať schopnosti technológie, koľko energie sa dá dostať do malých rozmerov skejtbordu a sami odporúčajú jazdu len na súkromných cestách mimo dopravy.

Pantera má schopnosť otáčať sa samostatne na mieste na spôsob tanku, takže používateľ môže z tejto 26 kilogramovej dosky zoskočiť a zmeniť v pokoji smer. Odpruženie kolies so zliatinovými ráfikmi je nastaviteľné a skejtbord v matnej čiernej farbe je vybavený aj predným a zadným osvetlením.

Elektrický skejtbord Bajaboard Pantera.

Elektrický skejtbord Pantera je vyrábaný na zákazku za cenu „podobnej tomu, koľko stojí horský bicykel strednej alebo vysokej triedy.“ Spoločnosť sa pritom aktívne snaží odradiť ľudí od toho, aby si tento skejtbord kúpili, pokiaľ nie sú zvyknutí na napríklad na ich predchádzajúci model elektrického skejtbordu G4X, ktorý dosahuje maximálnu rýchlosť 60 km / h. Pantera nie je teda vecou pre masový trh, no určite stojí za pozornosť pre skúsených používateľov, ktorí hľadajú vyššiu dávku adrenalínu.

Elektrický skejtbord Bajaboard Pantera.