Nová kolektívna zmluva je na stole, v Cargu sa dohodli na platoch

TA3 TASR
21.2.2019 15:16

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia sa dohodla so zástupcami zamestnancov na znení podnikovej kolektívnej zmluvy na roky 2019 – 2020. Jej súčasťou je podľa riaditeľky kancelárie generálneho riaditeľa ZSSK Cargo Silvie Kuncovej aj mzdový nárast.

Nová kolektívna zmluva je na stole, v Cargu sa dohodli na platoch
SITA/Jozef Jakubčo

Zástupcovia zamestnávateľa a zamestnancov sa na znení novej podnikovej kolektívnej zmluvy dohodli na deviatom stretnutí v rámci kolektívneho vyjednávania. Zahŕňa zvýšenie tarifných miezd od 1. júla tohto roka o 50 eur, a tiež zvýšenie variabilnej zložky mzdy v roku 2020, čo bude ZSSK Cargo stáť 2,5 milióna eur. Pre zamestnancov, u ktorých nie je potrebná zastupiteľnosť, bude zároveň od 1. júla 2019 každý štvrťrok poskytované voľno navyše v rozsahu jedného dňa.

Generálny riaditeľ ZSSK Cargo Martin Vozár skonštatoval, že dohodnuté riešenie prispeje k spokojnosti zamestnancov a zároveň zvýši konkurencieschopnosť firmy, efektivitu a produktivitu práce. "Podarilo sa nám zachovať všetky benefity nad rámec Zákonníka práce, ktoré zamestnancom vyplývali z podnikovej kolektívnej zmluvy," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok