Ťažká prehra Slovanu. Belasí inkasovali až sedem gólov

TA3 SITA
20.2.2019 20:01

Hráči Slovana Bratislava prehrali v predposlednom zápase základnej časti aktuálnej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy na klzisku fínskeho Jokeritu Helsinki jasne 1:7. "Belasí" nastúpili v Hartwall Arene len s pätnástimi korčuliarmi a bez náhradného brankára.

Ťažká prehra Slovanu. Belasí inkasovali až sedem gólov
SITA/Jana Birošová

Gólmanovi Michalovi Vojvodovi kryl chrbát útočník Casey Bailey, ktorý bol pripravený na striedačke vo výstroji. Favorizovaní domáci hokejisti bez problémov potvrdili papierové predpoklady a postupne si budovali komfortný náskok. Po úvodnej tretine viedli o dva góly vďaka presným zásahom Jesseho Joensuua. V druhom dejstve sa presadili Steve Moses s Tomim Mäkim a v tretej dvadsaťminútovke pokračovala exhibícia "žolíkov".

Sieť rozvlnili ešte Brian O'Neill, Marko Anttila a Oliver Lauridsen, ktorý sa presadil kuriózne nahodením puku z opačného konca hracej plochy. Slovanisti zmiernili vysokú prehru až v posledných sekundách súboja. Spred brány skóroval Adam Liška.

Zverenci trénera Vladimíra Országha odohrajú záverečný duel sezóny 2018/19 v piatok 22. februára na ľade HK Soči od 17.30 h. Ani prípadný úspech v tomto stretnutí im nepomôže k tomu, aby sa odpútali z posledného miesta v tabuľke nadnárodnej súťaže. V 61 stretnutiach nazbierali iba 33 bodov, pričom len v desiatich prípadoch triumfovali v riadnom hracom čase.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - streda:

Jokerit Helsinki - HC Slovan Bratislava 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)
Góly: 3. Joensuu (Regin, J. Jensen ), 11. Joensuu (Moses, Regin), 32. Moses (Grant, O'Neill), 34. Mäki (Räsänen, Kivistö), 42. O'Neill (Vesalainen, Manninen), 42. Anttila (Pihlström, M. Niemi), 58. O. Lauridsen (J. Jensen, Ikonen) - 58. Liška (Rau, Taffe).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok