Masakru v Texase predchádzala hádka, vrah zabil aj batoľa

TA3 TASR
6.11.2017 21:59

Podozrivý masový vrah Patrick Kelley, ktorý v baptistickom kostole v americkom štáte Texas zastrelil 26 ľudí, mal pri sebe tri zbrane, pričom jeho útoku predchádzala hádka so svokrou. Najmladšou obeťou je len 18-mesačné dieťa.

"V rodine vznikla konfliktná situácia, do ktorej boli zapojení aj svokrovci. Útok nebol rasovo motivovaný a nesúvisel s náboženským presvedčením," uviedol na tlačovej konferencii predstaviteľ texaského ministerstva pre verejnú bezpečnosť Freeman Martin s tým, že ani jednu zo zbraní, ktoré sa u strelca našli, nemal v legálnej držbe.

K útoku došlo v nedeľu v kostole v texaskom meste Sutherland Springs počas popoludňajších bohoslužieb. Najmladšia obeť mala podľa agentúry AP 18 mesiacov, najstaršia 77 rokov. Viaceré z obetí boli členmi jednej rodiny. Okrem mŕtvych si útok vyžiadal 20 zranených, z ktorých desať je v kritickom stave. Obete zatiaľ úrady neidentifikovali.

Kelleyho, ktorý sa po streľbe v kostole pokúšal z miesta činu uniknúť vo svojom vozidle, ešte predtým odzbrojil a pravdepodobne postrelil náhodný okoloidúci. Počas krátkeho prenasledovania dvojicou mužov podozrivý vrah zatelefonoval svojmu otcovi a povedal mu, že pravdepodobne zomrie. Zakrátko nato pravdepodobne za volantom svojho vozidla spáchal samovraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok