Premiér pozval farmárov na rokovanie, vystúpili pred ministrami

TA3 TASR
20.2.2019 06:07

Vláda rokovala o prípravách na získanie sídla Európskej agentúry práce, májových voľbách do Európskeho parlamentu či viacerých projektoch ministerstva obrany. Na úrad vlády prišli aj nespokojní farmári, ktorých na rokovanie pozval premiér Peter Pellegrini.

Pozvanie prijali

Farmári budú mať možnosť prezentovať svoje požiadavky pred premiérom a ostatnými ministrami. Tí si následne podľa Pellegriniho môžu zo stretnutia vyvodiť "domáce úlohy". Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov na premiérove slová reagoval, že farmári pozvanie prijímajú.

O kandidatúre na získanie sídla ELA bude vládu informovať rezort práce. Štát už pripravil propagačný materiál o hlavnom meste, v ktorom by mala agentúra sídliť, taktiež bol vykonaný prieskum podpory kandidatúry Slovenska medzi členskými štátmi Európskej únie. Ten ukázal, že Slovensko má veľkú šancu na zriadenie sídla ELA v Bratislave a medzi členskými štátmi je vnímané ako silný kandidát.

Eurovoľby by mali stáť takmer 10,2 milióna eur

Ministri sa budú zaoberať aj zmenami siete poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí budú poskytovať urgentnú zdravotnú starostlivosť na urgentnom príjme druhého typu. Do tejto siete by mala pribudnúť Univerzitná nemocnicu Bratislava – Nemocnica Ružinov a Fakultná nemocnicu s poliklinikou Žilina.

Vláda by tiež mala v stredu odsúhlasiť Návrh organizačno-technického zabezpečenia volieb do Európskeho parlamentu v roku 2019. Vyplýva z neho, že májové voľby na Slovensku by mali stáť takmer 10,2 milióna eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok