Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Španielsky elektrický skúter je k dispozícii už aj pre verejnosť

Španielsky elektrický skúter je k dispozícii už aj pre verejnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Doteraz sa španielsky výrobca Silence sústredil so svojimi elektrickými skútrami na komerčný sektor, no chystá sa to čoskoro zmeniť. Prvých 500 modelov elektrických skútrov S01 si totiž môžu predbežne objednať aj bežní domáci spotrebitelia, kým sa viacej rozšíri jeho dostupnosť aj na iné trhy.

Elektrický skúter Silence S01 je vybavený motorom s výkonom 6000 W a dosahuje maximálnu rýchlosť 100 km / h a na ustálenú povolenú rýchlosť 50 km / h zašprintuje z 0 km / h už za 3,8 sekundy. Dojazd na jedno nabitie batérie je udávaný na slušných 115 km. Batéria je pritom odnímateľná, takže pri zaparkovaní sa dá vybrať a na kolieskach presunúť na nabíjanie napríklad do kancelárii počas práce.

Elektrický skúter Silence S01.

S01-tka má rozmery 2000 x 705 x 1 313 mm a prináša tri jazdné režimy (plus reverzný). Na prednom aj zadnom kolese je použité hydraulické odpruženie, rovnako na oboch kolesách sa nachádzajú diskové brzdy. O viditeľnosť sa postarajú LED svetlomety vpredu aj vzadu skútra. Sedadlo je tvarované pre zvýšenie pohodlia jazda aj jedného spolucestujúceho a vnútorný úložný priestor pod ním si používateľ vie odomknúť pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie. Do vnútra sa zmestí jedna alebo dve bezpečnostné prilby. Aplikácia sa dá použiť aj pre odomknutie či zamknutie samotného skútra na diaľku.

Elektrický skúter Silence S01.

V súčasnej dobe si elektrický skúter Silence S01 môžu predbežne objednať len ľudia žijúci v Španielsku za cenu 5 995 EUR. Skúter sa neskôr dostane aj na ďalšie európske trhy, kde sa bude predávať už za cenu 6 600 EUR. To ho radí skôr do kategórie prémiových elektrických skútrov, no S01-tka vyčnieva svojimi spomedzi ostatných práve svojimi jazdnými parametrami.

Elektrický skúter Silence S01.