Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtový reproduktor McIntosh RS200 cieli na náročných poslucháčov

Bezdrôtový reproduktor McIntosh RS200 cieli na náročných poslucháčov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počúvanie hudby sa v posledných rokoch mení, a fyzické formáty, ako sú CD či vinylové platne nahrádzajú spravidla streamovacie služby. Existuje preto množstvo rôznych bezdrôtových reproduktorov, no ak hľadáte niečo výnimočné, nový bezdrôtový reproduktorový systém McIntosh RS200 by mohol uspokojiť aj náročnejšie požiadavky.

K dispozícii je viacero špičkových bezdrôtových reproduktorových systémom a do tejto rodiny sa chce pripojiť aj zariadenie RS200 od spoločnosti McIntosh Labs. Ako už pri tejto značke býva zvykom, za kvalitu sa platí a v tomto prípade si treba nachystať poriadne vysokú čiastku 3 000 dolárov. Čo teda získa poslucháč za túto nemalú investíciu?

Výrobca sľubuje zvuk, ktorý naplní celú miestnosť. Dvojkanálový model RS200 má celkový výkon 650 wattov, poháňajú ho dva basové reproduktory, dva stredové a dva výškové reproduktory. Pokiaľ túžite ešte po väčšej variabilite basov, k dispozícii je aj druhý výstupný port.

Bezdrôtový reproduktorový systém McIntosh RS200.

Používateľ získa dostatok možností bezdrôtového prenosu, počnúc rozhraním Bluetooth 5.0 s podporou kodekov aptX HD pre prehrávanie vo vysokom rozlíšení či aptX Low Latency, aby ste mohli synchronizovať zvuk so všetkými vizuálnymi funkciami, ktoré môžete sledovať na spárovanom zariadení. Systém podporuje AirPlay 2 pre prehrávanie zo zariadení Apple. Nechýba možnosť interakcie s hlasovým asistenom Siri a Amazon Alexa, hoci v zariadení nie je žiadny mikrofón. Používateľ tak musí komunikovať cez smartfón alebo tablet.

Podporu DNLA zabezpečí Wi-Fi pripojenie 802.11n dual-band a používatelia si môžu uložiť až štyri streamingové služby cez rozhranie Play-UI pre jednoduché vyvolanie prostredníctvom predvolených tlačidiel na hornej časti zariadenia. Fyzické prepojenie s televízormi zabezpečí port HDMI alebo optický vstup pre tie modely, ktoré nemajú funkciu ARC (Audio Return Channel). Prepojenie s počítačom zabezpečí port USB-B a nájdeme tu samozrejme aj 3,5 mm vstupný konektor pre prenos z analógových audio zdrojov.

Bezdrôtový reproduktorový systém McIntosh RS200.

RS200 meria 62,99 x 14,48 x 32 cm a váži 13,3 kg. Vysoko lesklý čierny kryt dopĺňa z prednej časti čela čierna sklenená doska s osvetleným logom McIntosh a dvomi displejmi s ukazovateľmi hlasitosti. Tie sú zo strán obklopené kruhovými ovládačmi. Osobné zvukové preferencie sa dajú nastaviť s pomocou trojpolohového prepínača EQ.

Model bezdrôtového reproduktorového systému McIntosh RS200 pôsobí ohromujúco, no jeho cena ho bohužiaľ radí mimo dosah bežných používateľov. Predaj by sa mal začať v priebehu budúceho mesiaca.

Bezdrôtový reproduktorový systém McIntosh RS200.