Hamšík mal v Číne prvý tréning. Sedemnástka na drese mu ostane

TA3 SITA
18.2.2019 13:35

Marek Hamšík má za sebou prvý tréningový deň s čínskym tímom Ta-lien I-fang. Hoci pred prestupom z SSC Neapol do vzdialenej Číny rátal s tým, že príde o svoje typické číslo 17 na drese, nakoniec ho predsa len od tímu dostal.

Hamšík mal v Číne prvý tréning. Sedemnástka na drese mu ostane
SITA/Branislav Bibel

"Čakal ma športový výstroj môjho nového klubu s číslom sedemnásť. Funkcionárom som povedal, že ja nechcem nikomu zobrať toto číslo, vyberiem si iné, no činovníci Ta-lienu mi povedali, že oni by chceli, aby som mal sedemnástku, to číslo patrí mne. Tak som im za to poďakoval,“ povedal Marek podľa svojej oficiálnej webovej stránky.

Rodák z Banskej Bystrice iba koncom minulého týždňa potvrdil svoj prestup z Neapola do Ta-lienu za 20 miliónov eur, pričom 5 miliónov má čínsky klub vyplatiť Neapolčanom hneď a ďalších 15 miliónov v priebehu najbližšieho roka. Hamšík má na Ďalekom východe v priebehu troch rokov zarobiť dovedna 27 miliónov eur.

Futbalista známy pod prezývkou "Marekiaro" sa stal v Neapole legendou klubu. V uplynulých mesiacoch dosiahol viacero míľnikov. Dlhoročná stálica neapolského klubu nastúpila 6. novembra 2018 proti Parížu St. Germain (1:1) v C-skupine Ligy majstrov 2018/2019 na svoj 512. súťažný duel za "partenopei". Hamšík prekonal držiteľa dovtedajšieho maxima Giuseppeho Bruscolottiho, ktorý v rokoch 1972-1988 odohral za Neapol dovedna 511 stretnutí.

Predvlani, presne deň pred Vianocami, prekonal rekord slávneho Argentínčana Diega Maradonu v počte strelených gólov (115) v neapolskom drese. Hamšík počas účinkovania v tomto klube dvakrát vyhral Taliansky pohár (2012, 2014) a raz tamojší superpohár (2014).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok