Hnutie ANO si zvolilo predsedu, jediným kandidátom bol Babiš

TA3 TASR
17.2.2019 15:25

České hnutie ANO si v nedeľu na celoštátnom sneme zvolilo zakladateľa tohto vládnúceho politického subjektu a zároveň premiéra Andreja Babiša za svojho staronového predsedu. Babiš bol jediným kandidátom na tento post. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.

Podľa spravodajského portálu Novinky.cz Babišovo zvolenie nebolo žiadnym prekvapením. Za zotrvanie Babiša vo funkcii predsedu ANO hlasovalo 206 z 238 prítomných delegátov. Babiš založil hnutie ANO pred ôsmimi rokmi. Elektronického hlasovania v pražskom Centre pohybovej medicíny sa zdržalo 19 delegátov, proti Babišovi ich hlasovalo 13. Celkovo tak za Babiša zdvihlo ruku 86,5 percenta delegátov.

"Prečo nemám vyzývateľa? Hnutie ma asi ešte potrebuje," povedal zakladateľ hnutia vo svojom kandidátskom prejave. Zdôraznil, že ani ostatní predsedovia strán nemávajú vyzývateľa. Ako príklad spomenul napríklad lídra ODS Petra Fialu, predsedu Pirátov Ivana Bartoša či šéfa SPD Tomia Okamuru.

Babiš vo svojom prejave ďalej povedal, že ANO je skvelý projekt. "Môžem vám sľúbiť, keď ma zvolíte, že sa nezmením. Ale vnímam a chcem sa učiť z chýb. Je dobre, že mám okolo seba ľudí, ktorí majú na mnoho vecí iné názory. Občas sa pohádame, kričíme na seba, ale myslím, že je to dobre," vyhlásil. ANO si bude ďalej voliť prvého podpredsedu, ktorým zrejme zostane doterajší druhý muž ANO Jaroslav Faltýnek, a štyroch podpredsedov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok