Kuzminová opäť medzi najlepšími, rozhodovala cieľová fotografia

TA3 TASR
16.2.2019 18:59

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová skončila v šprinte 8. kola Svetového pohára v americkom Salt Lake City na 5. mieste, keď od prvej priečky ju delilo 27,0 sekundy. Na 10 km trati zvíťazila Nemka Denise Herrmannová pred krajankou Franziskou Hildebrandovou (+4,2) a Fínkou Kaisou Mäkäräinenovou (+16,5).

Kuzminová opäť medzi najlepšími, rozhodovala cieľová fotografia
TASR/AP

Kuzminová mala na štarte nádejnú pozíciu, zo šprintu si preniesla stratu na najlepšiu Röiselandovú len 28 sekúnd. Vyštartovala ako piata a podľa predpokladov dlho netrvalo a posunula sa vpred, pred úvodnou streľbou ležmo už na tretie miesto. Počasie v olympijskom areáli Soldier Hollow bolo stabilné, bezproblémové, v teplote tesne pod bodom mrazu a oproti mužskému šprintu deň predtým aj vo vetre. Kuzminová (celková strelecká bilancia 0-2-2-0) po úvodnej ležke sa ocitla na čele a stíhačku skvele rozbehla.

Slovenská biatlonistka zo svojho tempa vyťažila pred druhou 'ležkou' mierny náskok, po nej ho už stratila, keď netrafila prvý a tretí terč. Klesla na 4. miesto, od vedúcej Nemky Hildebrandovej ju delilo 24,0 sekundy. Druhú polovicu trate začala Kuzminová v prvej streľbe stojmo s netrafenými prvým a štvrtým terčom a ocitla sa na 6. pozícii, 1:07,7 min za prvou Hildebrandovou. V záverečnej 'stojke' sa už Kuzminová nepomýlila, zaradila sa na 4. miesto a mohla s odstupom len 1,3 sekundy zaútočiť na tretie Mäkäräinenovej.

Prvé miesto Hildebrandovej bolo neisté, jej krajanka Herrmannová na ňu strácala 11,9 sekundy a tretia Mäkäräinenová 30,6. Finiš Hildebrandová nezvládla, Herrmannová ju predstihla a v 30 rokoch si pripísala tretí triumf v kariére. Kuzimová napokon vo fotofiniši prehrala súboj o štvrté miesto s Röiselandovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok