Slovan má pred sebou výnimočný rok, ambíciou je získať titul

TA3 TASR
14.2.2019 15:40

Vedenie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava deklarovalo pred štartom jari 2018/2019 jasný cieľ, ktorým je zisk majstrovského titulu.

Líder vo Fortuna lige

"Belasým" po jeseni patrí post lídra vo Fortuna lige, pred druhým DAC Dunajská Streda majú náskok osem bodov. Pre Slovan má byť rok 2019 výnimočný. Na nové Tehelné pole sa vráti v roku, v ktorom si pripomenie 100. výročie vzniku, resp. aj 50. výročie triumfu v PVP (1969).

slovan-tb_7f000001-7bda-790a.jpg

"Pre všetkých slovanistov je rok 2019 výnimočný. V priebehu zimnej prestávky sme na všetkých úrovniach klubu tvrdo pracovali na tom, aby bol tento rok úspešný a zapísal sa do pamäti našich priaznivcov. Športovým cieľom je zisk titulu a následne úspech v európskych klubových súťažiach. Cieľ je postup do skupinovej fázy európskeho pohára. Minimálne rovnako dôležité bude pre nás úspešne zvládnuť prechod na nové Tehelné pole a prilákať našich priaznivcov späť na tribúny," povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml., ktorý predstavil aj nové motto klubu "Spolu sme Slovan".

Prístup hráčov na vysokej úrovni

Rekordný osemnásobný majster SR v ére samostatnosti má za sebou vydarenú prípravu. Tá bola rozdelená do troch blokov, vyvrcholila sústredením v Turecku a tréner Martin Ševela ju zhodnotil slovami:

"V prvom rade je výborné, že všetci hráči odpracovali sústredenie tak, ako sme to od nich vyžadovali. Z pohľadu profesionalizmu a prístupu to bolo v podaní hráčov na vysokej úrovni. Pracovali sme na defenzíve celého mužstva, aby sme boli súdržní dozadu, odvážni a nebezpeční smerom dopredu a v neposlednom rade efektívni, lebo práve efektivita nám zaručí víťazstvá. Snažili sme sa zlepšiť v každom aspekte a čo najlepšie sa pripraviť na jarnú časť, v ktorej chceme byť úspešní a pokračovať v trende z jesene," povedal Ševela.

Pohyb v kádri bol minimálny. Odišlo šesť hráčov - Ricky van Haaren (koniec zmluvy), David Hrnčár (hosťovanie v FK Pohronie), Milan Rundič (koniec zmluvy), Kornel Saláta (vypršanie zmluvy), Vukan Savičevič (prestup do Wisly Krakov), Mitchell Schet (ukončenie zmluvy). Do tímu pribudli dvaja - Maďar Richárd Guzmics (voľný hráč) a Brazílčan Rafael Ratao (hosťovanie s opciou zo Zorje Luhansk). Zmluvu podpísal aj Erik Daniel z Ružomberka, ale ten príde až v novej sezóne.

Storočnica Slovana

Za kabínu dostal priestor kapitán Vasil Božikov z Bulharska. "V príprave sme mali výborné podmienky a už sa tešíme na ligu. Vieme, že Slovan oslavuje storočnicu vzniku aj 50 rokov od triumfu v európskom pohári. Ideme domov na nové Tehelné pole. Všetci sa na to už tešíme. Tešíme sa aj na ligové zápasy. Verím, že sa nám podarí naplniť všetky stanovené ciele."

V príprave odohral Slovan osem zápasov s bilanciou 4 výhry, 1 remíza a 3 prehry (skóre 19:18). Najlepším strelcom v príprave bol Andraž Šporar so 6 gólmi, Aleksandar Čavrič a Moha dali po tri. Slovan na jar odohrá doma šesť zápasov. Ten prvý, ostrosledovaný, bude 3. marca v najväčšom slovenskom derby s majstrovským Spartakom Trnava.

Marketing Slovana hlási, že už je predaných 17.000 miest. Marketingový riaditeľ Tomáš Straka poskytol pre fanúšikov niekoľko dôležitých informácií:

"Dôležitá je informácia o tom, že na novom Tehelnom poli sa počas jarnej časti nebude dať platiť hotovosťou. Pre komfort fanúšikov, aby sa skrátilo čakanie pri občerstvení, sa bude dať platiť len bezhotovostnou bankovou kartou fanúšika. resp. cashlless kartou, ktorú si fanúšikovia za hotovosť zakúpia priamo na štadióne. Dôležitá je tiež navigácia návštevníkov. Tí budú mať na vstupenkách a permanentkách informácie o vstupe, ich bráne, sektore, schodisku, rade a mieste. Je dôležité, aby rešpektovali označenia ich brán a schodísk pri vstupe do sektorov. Inak ich turniket nepustí dovnútra. Nebude tak dochádzať na jednotlivých vstupoch k pretlaku fanúšikov. Zaujímavá je aj informácia, že naši hráči budú hrať doma v nových dresoch, ktoré budú len na domáce zápasy a budú úzko späté s našim štadiónom. Pred prvým zápasom s Trnavou bude pripravený bohatý sprievodný program, ktorý budú moderovať Slávo Jurko a Sajfa. O všetkom ešte budeme informovať prostredníctvom nášho oficiálneho webu."

Káder ŠK Slovan Bratislava pre jarnú časť sezóny 2018/2019:

brankári: Dominik Greif, Matúš Ružinský, Michal Šulla, Martin Trnovský

obrancovia: Mitch Apau, Jurij Medvedev, Arťom Suchockij, Adam Laczkó, Richárd Guzmics, Vasil Božikov, Kenan Bajrič

stredopoliari: Joeri de Kamps, Moha, Martin Ljubičič, Ibrahim Rabiu, Dejan Dražič, Villar Nono, David Holman, Aleksandar Čavrič

útočníci: Andraž Šporar, Boris Cmiljanič, Rafael Ratao, David Strelec

odišli: Ricky van Haaren (koniec zmluvy), David Hrnčár (hosťovanie v FK Pohronie), Milan Rundič (komiec zmluvy), Kornel Saláta (vypršanie zmluvy), Vukan Savičevič (prestup do Wisly Krakov), Mitchell Schet (ukončenie zmluvy)      prišli: Richárd Guzmics (voľný hráč), Rafael Ratao (hosťovanie s opciou zo Zorje Luhansk)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok