Odloženie voľby narušilo Poliačikovi Valentína, nestihne večeru

TA3 SITA
14.2.2019 12:08

Posunutie voľby kandiátov na ústavných sudcov na 17:00 sa nie každému pozdávalo. Opozičný poslanec Martin Poliačik mal s manželkou Hanou o šiestej večer rezervovanú valentínsku večeru a preto žiadal, aby poslanci schválili skorší termín hlasovania. „Neviem, ako mám reagovať,“ povedal na to Andrej Danko.

Odloženie voľby narušilo Poliačikovi Valentína, nestihne večeru
TASR

Druhé kolo voľby kandidátov na ústavných sudcov bude až o 17:00. Návrh na presunutie voľby v mene troch poslaneckých klubov Smer-SD, SNS a Most-Híd predložil poslanec za Smer Miroslav Číž. Posunutie volieb zdôvodnil tým, že prebiehajú intenzívne koaličné rokovania a posunutím hlasovania sa vytvoria dobré podmienky pre voľbu.

Nezaradený poslanec Martin Poliačik navrhol presunúť hlasovanie na 15:30, pretože pre dnešný sviatok svätého Valentína má rezerváciu večere s manželkou na 18:00. „Neviem, ako mám reagovať,“ povedal predseda parlamentu Andrej Danko na návrh. Predseda OĽaNO Igor Matovič označil Poliačikov návrh za obludný, keďže si poslanci zvýšili platy, aby si ešte skracovali pracovnú dobu. Na žiadosť Danka obaja svoje návrhy stiahli. "Nie každý žart musí vyjsť. Samozrejme som si vedomý vážnosti situácie. Chcel som do rokovania vniesť trochu človečiny," vysvetľoval Poliačik neskôr na Facebooku.

Opakovaná voľba kandidátov na post ústavných sudcov má byť v pléne Národnej rady SR opäť verejná. Rozhodol o tom dnes parlamentný ústavnoprávny výbor, keď svojím hlasom rozhodla Irén Sárközy. Výbor žiadal o stanovisko predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Výbor prijal časť uznesenia, ktoré navrhol Tibor Bernaťák, v ktorom výbor odporučil plénu hlasovať verejne. Za bolo osem poslancov a proti piati.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok